Basescu: Sa regandim putin Europa sociala

Luni, 12 Aprilie 2010, ora 12:41
1296 citiri
Basescu: Sa regandim putin Europa sociala

Presedintele Traian Basescu a precizat, luni, la Forumul roman de e-Guvernare, ca productivitatea muncii in Romania, dar si in Europa, este mai scazuita decat in Statele Unite, aratand ca poate Europa sociala trebuie regandita "putin", informeaza NewsIn.

"In Europa, ca si in Romania, criza economica a afectat semnificativ progresele economice inregistrate in anii anteriori. Economia Romaniei, ca si a majoritatii tarilor Europei s-a contractat, productia industriala a scazut, nivelul somajului a crescut, mai mult, asistam la o imbatranire a populatiei active si la nivele scazute inca a productivitatii muncii atat in Romania, cat si in Europa, repet, cat si in Europa, comparativ cu SUA. Aici as face o paranteza, poate ca trebuie sa regandim putin Europa sociala", a spus seful statului in deschiderea formului.

"Cresterea economica bazata pe inovatie si cunoastere are in vedere trei mari directii: inovatie, educatie si societate digitala, de aceea consider ca organizarea acestui forum se inscrie in platforma de dezbatere generata de agenda Europa 2020", a spus presedintele Romaniei, apreciind ca dezvoltarea sectorului IT are un rol major in cresterea economica a Europei si estomparea decalajelor regionale de dezvoltare.

Basescu a apreciat organizarea acestui forum dedicat societatii informationale in contextul crizei globale, aratand ca aceasta dezbatere se inscrie in platforma Europa 2020, convenita la Consiliul European.

"In conditiile unei competitii globale acerbe ne confruntam si cu limitari financiare ca efect al crizei economice globale, venituri la bugetul statului in scadere, nevoia de reducere a cheltuielilor publice pentru mentinerea tintei de deficit bugetar, un sistem bancar inca reticent la creditare.

In acest context agenda Europa 2020 isi propune un plan ambitios bazat pe trei componente principale: crestere economica bazata pe cunoastere si inovatie, o societate inclusiva care sa ofere competente, locuri de munca, si sa lupte impotriva saraciei si o economie europeana verde, competitiva bazata pe energie curata si eficienta si pe combaterea efectelor schimbarilor climatice", a aratat seful statului.

#basescu, # regandire europa sociala crestere economie , #stiri Traian Basescu