Basescu se roaga de BEI sa ne construiasca autostrazile

Vineri, 20 Martie 2009, ora 11:14
1669 citiri
Basescu se roaga de BEI sa ne construiasca autostrazile

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca reprezentantii conducerii BEI, cu care s-a intalnit, joi, la Luxemburg, au declarat ca insitutia poate prelua parte din finantarea autostrazii Bucuresti-Ploiesti si a centurilor celor doua orase, fiind insa necesar si un aviz al Comisiei Europene.

"Am reluat problema continuarii unei finantari incepute de Guvernul Romaniei, problema pe care eu am ridicat-o la Bucuresti, si am solicitat sprijin pentru Guvern. Este vorba despre cele trei proiecte: autostrada Bucuresti - Ploiesti, centura Ploiestiului si centura Bucurestiului. Aceste trei proiecte au fost derulate respectandu-se legislatia europeana, chiar daca ele au vizat finantare din bugetul de stat", a spus Basescu, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca a solicitat BEI sa analizeze, avand in vedere ca in aceste proiecte s-au utilizat proceduri UE, daca poate prelua parte din finantare pentru acestea, considerand finantarea de pana acum ca fiind contributia partii romane.

BEI zice "da"

"Astazi, raspunsul a fost «da». Se mai asteapta un punct de vedere al Comisiei, care trebuie sa dea un aviz, ceea ce inseamna ca efortul bugetar se va reduce in partea a doua a anului, de cand intra BEI, iar acei bani pot fi dirijati catre alte proiecte de investitiii cu finantare din bugetul de stat", a spus presedintele.

El a mentionat ca va discuta despre aviz cu CE chiar joi seara.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Basescu, #BEI, #autostrada, #efort bugetar, #proceduri UE, #finantare , #stiri Traian Basescu