Basescu se va consulta cu Guvernul despre cheltuielile din administratie

Luni, 19 Aprilie 2010, ora 13:25
1345 citiri
Basescu se va consulta cu Guvernul despre cheltuielile din administratie

Presedintele Traian Basescu va avea consultari cu Guvernul, marti, la ora 14.00, temele de discutie fiind cheltuielile publice din administratie, cheltuielile sociale, absorbtia fondurilor de la UE, legislatia achizitiilor publice, revizuirea Constitutiei si descentralizare, informeaza Presedintia, transmite Mediafax.

Potrivit unui anunt al Presedintiei, programul de marti al presedintelui cuprinde, de la ora 14.00, "consultari cu Guvernul, la Palatul Cotroceni, in temeiul art. 86 din Constitutie".

"Temele consultarii sunt urmatoarele: Reducerea cheltuielilor publice in administratia publica centrala si locala; Reducerea cheltuielilor sociale printr-o mai buna tintire a beneficiarilor sistemului de protectie sociala; Cresterea nivelului de absorbtie a fondurilor comunitare; legislatia achizitiilor publice; Proiectul de revizuire a Constitutiei; Procesul de descentralizare", se arata in anuntul Presedintiei, difuzat luni.

Anterior, surse oficiale declarasera pentru MEDIAFAX, ca intalnirea dintre presedintele Traian Basescu si reprezentantii Guvernului, anuntata saptamana trecuta de seful statului, va avea loc marti, la ora 14.00, la Palatul Cotroceni.

Presedintele declara, lunea trecuta, ca va cheama Guvernul la consultari, la Cotroceni, mentionand ca va discuta despre disponibilizarile in sistemul bugetar, pe care nu le-a prea remarcat, si despre fondurile pentru infrastructura.

El a spus ca, uitandu-se pe statistici, nu a prea vazut disponibilizarile anuntate in sistemul bugetar.

Basescu a mentionat ca se va mai uita pe statistici si ca inca asteapta ca Executivul sa faca ce s-a angajat legat de reducerea aparatului de stat. "Nu am vazut disponibilizari in sectorul bugetar, m-am uitat pe statistici", a spus Basescu.

Cum să eviți fraudele cu semnătura digitală: măsuri esențiale de securitate
Cum să eviți fraudele cu semnătura digitală: măsuri esențiale de securitate
În prezent, fraudele cu semnătura digitală pot reprezenta o amenințare reală. Descoperă mai jos măsuri de securitate eficiente și acțiuni concrete pe care le poți implementa în cazul...
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
#capital, #frauda, #piete , #stiri Traian Basescu