Basescu: Si 2010 va fi un an de criza

Vineri, 13 Februarie 2009, ora 11:11
3535 citiri
Basescu: Si 2010 va fi un an de criza


 "Nu este nimeni vinovat ca pietele de desfacere s-au contracat, somajul va creste, dar instabilitatea sociala si lipsa de solidaritate ne pot face sa platim o factura foarte grea", a declarat presedintele Traian Basescu, potrivit caruia si 2010 va fi un an de criza.

Presedintele Traian Basescu a declarat, astazi, ca iesirile "amenintatoare" ale unor reprezentanti sindicali si dezinformarea pot obliga statul la politici salariale neadecvate si pot duce la o factura grea, pe care toti romanii o vor plati

De asemenea, tot astazi, seful statului a pus problema ingrijorarilor salariale din domeniul bugetar.

"Stiu ca au fost discutii legate de salarizare, de drepturi ale politistilor, nu pune nimeni problema diminuarii drepturilor castigate prin lege, ci a diminuarii exagerarilor in venituri, a acelora care sunt artificial create. in Ministerul de Interne nu este cazul", li s-a adresat Basescu sefilor de structuri din Ministerul Administratiei si Internelor, informeaza NewsIn.

Pe de alta parte, seful statului a tinut sa profite de prezenta presei la eveniment pentru a atrage atentia asupra faptului ca a forta lucrurile din punct de vedere al salarizarii in acest an este un risc major. "Un risc major sunt si iesirile incruntate, suparate, ale diversilor reprezentanti de structuri sindicale, iesirile amenintatoare nu folosesc la nimic. Statul, Guvernul au obligatia sa spuna cetatenilor ce trebuie facut intr-o perioada de criza economica, dar statul nu se va putea opune daca prin dezinformare lucrurile vor fi impinse la limite pe care statul nu le poate duce, iar rezultatul unei politici salariale nepotrivite, neadecvate situatiei de criza economica nu va duce decat la o grea factura pe care toti romanii vor trebui s-o plateasca", a atentionat Basescu, citat de NewsIn.

#basescu, #criza, #sindicate, #somaj , #stiri Traian Basescu