Basescu: Sindicatele, in buna intelegere cu angajatorii care folosesc munca la negru

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 01:26
1306 citiri
Basescu: Sindicatele, in buna intelegere cu angajatorii care folosesc munca la negru

Presedintele Traian Basescu a declarat ca banuieste ca sindicatele ca sunt "in buna intelegere" cu angajatorii care folosesc forta de munca la negru, mentionand ca acestea nu sunt de acord cu flexibilizarea Codului Muncii.

El a mentionat ca a mai avut incercari de a convinge sindicatele pentru flexibilizarea Codului muncii, dar acestea nici nu vor sa auda. Basescu a mai spus ca actuala coalitie ar trebui sa aiba vointa politica pentru flexibiliarea Codului muncii daca doreste sa faca bine Romaniei .

"Daca vrem sa ramanem in populism, facem si salariul minim 900 de lei, facem si munca la negru sa infloreasca, spunem «Nu, noi suntem de acord cu dumneavostra, domnu' Hossu si cu dumneavostra, domnu' Dumitru Costin, nu schimbam nimic la Codul Muncii». Si daca vom continua sa fim de acord cu sustineri care nu ajuta Romania, vom fi populisti, dar nu vom face bine Romaniei", a spus Basescu.

El a mai spus ca suspecteaza sindicatele ca sunt "in buna intelegere" cu angajatorii care folosesc forta de munca la negru.

"Eu suspectez ca multe dintre sindicate sunt in buna intelegere cu angajatorii care lucreaza cu forta de munca la negru. Nu le convine flexibilizarea Codului Muncii, pentru ca asta ar permite scoaterea la suprafata a foarte mare parte din piata muncii la negru. Sindicatele de intreprindere, micile sindicate, sunt si ele parte ale marilor carteluri. Daca punctul lor de vedere este «Nu, tinem blocat Codul Muncii - il tin blocat»", a spus Basescu.

Presedintele a vorbit despre "asa-zisa aparare" de catre sindicate a drepturilor muncitorilor.

"Ce facem cu acesti 1,7 milioane de romani care lucreaza, dar nu sunt inregistrati ca lucrand, nu contribuie nici la pensii, nici la sanatate si, peste cativa ani, ajung la varsta de pensionare si nu ai din ce sa-i dai pensie? Acesta este unul din efectele perverse a asa-zisei aparari a intereselor salariatului pe care in mod demagogic o fac sindicatele", a declarat Traian Basescu.

#piata muncii, #basescu, #sindicate, #forta de munca la negru , #stiri Traian Basescu