Basescu: Solutia pentru problemele UE este o mai mare integrare fiscala

Joi, 15 Septembrie 2011, ora 15:27
1435 citiri
Basescu: Solutia pentru problemele UE este o mai mare integrare fiscala

"Cum putem concepe o moneda unica cu politici fiscale diferite, cu grade de dezvoltare total diferite? Eu vad ca solutie a problemelor noastre, indiferent de rapoartele OECD, FMI, Europa nu poate avea decat un singur raspuns: mai multa, mai multa, mai multa integrare. Trebuie sa incepem cu integrarea fiscal bugetara", a spus presedintele, informeaza NewsIn.

Mai mult, Basescu a explicat ca "niciunul din statele UE nu poate face singur fata procesului de globalizare", subliniind nevoia acestei integrari.

In ceea ce priveste problemele cu care se confrunta Romania, seful statului a facut o trecere in revista a "sacrificiilor" pe care populatia le-a facut din 2010 pana acum, considerand ca ele vor asigura un echilibru al economiei romanesti.

"Romania a luat un set de masuri in 2010. Acest lucru ne-a permis restabilirea unor echilibre, dar astazi, in urma masurilor luate, constatam ca avem in continuare un deficit la fondul de pensii de 3,6 miliarde de euro, ca avem 54 de programe sociale, (...) si constatam ca avem un deficit de 1 miliard de euro la sistemul de sanatate", a spus presedintele.

"Poporul roman a facut un sens de sacrificii in acesti doi ani si noi credem ca sacrificiile acestea vor fi rasplatite prin mentinerea unui echilibru macroeconomic al Romaniei", a conchis Traian Basescu.

#criza zona euro, #integrare ue, #ue, #fiscalitate, #traian basescu , #stiri Traian Basescu