Basescu sustine ca deficitul bugetar va fi calculat dupa sistemul UE

Duminica, 31 Iulie 2011, ora 17:30
1324 citiri
Basescu sustine ca deficitul bugetar va fi calculat dupa sistemul UE

Incepand din 2012, guvernul roman isi va modifica procedeul prin care isi calculeaza deficitul bugetar, trecand de la calculul cash la sistemul ESA, folosit in Uniunea Europeana, a declarat Presedintele Traian Basescu. 

Problema a fost ridicata in cadrul intalnirii pe care a avut-o presedintele cu delegatia comuna a FMI, BM si CE de catre reprezentantul Bancii Mondiale, Istvan Szekely.

"Au fost multe discutii privind diferenta dintre ESA si cash care este mare. Este evident ca aici exista o problema care trebuie rezolvata si trebuie sa ne concentram pe rezolvarea ei", a spus Szekely.

In replica, Basescu a afirmat ca noul sistem va fi folosit din 2012. "Am cazut deja de acord asupra a 3% in ESA pentru 2012", a spus seful statului.

O alta problema ridicata de catre Szekely a fost cea a piederilor pe care le inregistreaza companiile de stat.

Basescu a admis necesitatea unei solutii rapide a problemei chiar in acest an. "In problema reducerii pierderilor intreprinderilor de stat, trebuie sa o rezolvam pana la finele anului si trebuie sa reusim.

Problema acestor intreprinderi pentru bugetul national este deficitul si nu vom reusi sa crestem competitivitatea pana cand aceste intreprinderi nu vor fi modernizate si ajustate pentru a genera profit, nu pierderi si arierate", a afirmat presedintele. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#basescu deficit, # deficit bugetar, # calcul deficit bugetar, # basescu ue , #stiri Traian Basescu