Basescu: trebuie facuta o ajustare "fina" a numarului de salariati

Marti, 14 Decembrie 2010, ora 23:35
1439 citiri
Basescu: trebuie facuta o ajustare "fina" a numarului de salariati

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca in 2011 vor continua politicile de reducere a cheltuielilor, atat sociale cat si cu forta de munca, precizand ca daca in 2010 s-a facut o ajustare destul de bruta a numarului de salariati, anul viitor trebuie sa se treaca la ajustarea fina, informeaza Mediafax.

"Vor continua politicile de reducere a cheltuielilor, atat sociale cat si cu forta de munca.

Daca in 2010 s-a facut o ajustare destul de bruta a numarului de salariati, in 2011 trebuie sa se treaca pe ajustarea fina", a spus Basescu.

El a mentionat ca Romania nu va ajunge "nici maine, nici poimaine" la o crestere economica de 8%, in contextul explicarii necesitatii flexibilizarii Codului Muncii.

"N-o sa ajungem, nici maine, nici poimaine, la 8% crestere economica", a declarat Traian Basescu referindu-se la necesitatea de a flexibiliza Codul Muncii.

El a adaugat ca Romania isi va relua cresterea economica "lent si bazat, in primul rand, pe investitii si, mult mai putin, pe bule imobiliare si pe consum excesiv".

"Deci, nu vor mai fi cresteri explozive, care sa absoarba rapid forta de munca si, atunci, daca nu intervenim acum, creand un avantaj si patronilor si salariatilor, riscul, ca, pe termen lung, foarte multi cetateni sa nu aibe platite contributiile sociale si de sanatate, creste.

Deci, din acest motiv, in primul rand, pentru a proteja interesele celor aflati in campul muncii, trebuie sa flexibilizam Codul Muncii", a mai aratat seful statului.

Basescu a declarat ca, din punctul sau de vedere, daca va exista un excedent al veniturilor, din punctul sau de vedere, ar trebui redirectionat catre crearea de noi locuri de munca, nu pentru recuperarea ajustarii de 25% a salariilor bugetarilor.

"Deocamdata, Guvernul a constatat ca se poate incadra in suma de 39 de miliarde fond de salarii, facand o marire cu 15%.

Daca economia va avea performante, daca colectarea va fi mai buna, va ramane sa se ia o decizie politica, daca un eventual excedent de venituri va fi dirijat catre investitii, pentru creare de locuri de munca, pentru ca este una din cheile anului 2011, crearea de locuri de munca.

Deci, se vor duce banii la investitii, pentru creare de locuri de munca, pentru sustinerea intreprinderilor mici si mijlocii sau in salarii", a declarat Traian Basescu.

El a adaugat ca optiunea sa ar fi prima varianta. "Daca ma intrebati pe mine, optiunea este locuri de munca, intreprinderi mici si mijlocii", a conchis seful statului. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
#traian basescu, #salariati, #codul muncii, #investitii , #stiri Traian Basescu