Basescu: trebuie sa oprim risipa din Sanatate

Joi, 19 August 2010, ora 14:49
1356 citiri
Basescu: trebuie sa oprim risipa din Sanatate

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la Iasi, ca, inainte de a discuta despre subfinantarea sistemului sanitar, trebuie discutat despre stoparea risipei din sistem, care in 2001 avea o finantare de un miliard de euro, iar in prezent aceasta este de peste patru miliarde de euro, precizeaza Mediafax.

"Veti vedea in aceste zile, probabil, daca n-ati vazut inca, ca prima optiune a tuturor (pentru dezastrul de la Giulesti - n.r.), ideea de subfinantare, si eu nu sustin ca sistemul sanitar romanesc este suficient finantat, dar, inainte de a discuta de subfinantare, trebuie sa discutam despre stoparea risipei din sistemul sanitar, un sistem care in 2001 avea o finantare de un miliard de euro pe an, iar astazi are o finantare de peste patru miliarde de europe an", a sustinut Traian Basescu.

Presedintele a subliniat ca "ceva se intampla, daca din 2001 pana acum cresterea de patru ori a bugetului nu a avut niciun impact pentru sistemul de sanatate".

"Si acest lucru trebui sa-l aflam intai", a adaugat el.

Basescu a mentionat raportul comisiei prezidentiale pe sanatate inaintat Guvernului Boc.

"V-as aduce aminte ca, sesizand deficientele sistemului sanitar din Romania in 2007, am instituit o comisie prezidentiala de analiza a sistemului sanitar, aceasta comisie formata din specialisti de prima marime a elaborat un raport, niste concluzii si niste solutii.

Ceea ce eu fac acum este doar sa reamintesc Guvernului ca la preluarea guvernarii, atat in 2008, cat si in 2009, am predat Guvernului raportul legat de nevoia de modernizare a sistemului de sanatate", a mai spus seful statului.

 

#basescu, #risipa, #sanitar, #sistem , #stiri Traian Basescu