Basescu: Unele media fac eforturi pentru a trata criza ca tinand de incompetenta

Miercuri, 26 Mai 2010, ora 10:14
1141 citiri
Basescu: Unele media fac eforturi pentru a trata criza ca tinand de incompetenta

Presedintele Traian Basescu a afirmat, marti seara, ca a dorit sa prezinte grupurilor parlamentare proguvernamentale situatia reala a crizei, pentru ca unele grupuri media fac eforturi de a prezenta situatia ca fiind legata de incompetenta guvernantilor, precizeaza Mediafax.

Basescu a spus ca a considerat ca fiind responsabilitatea lui de a informa corect despre situatia reala a bugetului, dar si de a anunta, pe 6 mai, masurile de reducere a cheltuielor bugetare convenite cu Guvernul si cu Banca Nationala.

"Vreau sa intelegeti foarte bine (...) ca nu mi-a facut deloc placere sa anunt pe data de 6 mai solutiile de restructurare a cheltuielor cu aparatul bugetar, de reducere a salariilor, de reducere a platilor sociale, inclusiv a pensiilor. Dar este o chestiune de responsabilitate. Nu de multe ori te afli in situatii in care trebuie sa ai atitudini, pozitii impotriva cetatenilor tai, cel putin aparent impotriva lor. Eu sunt intr-o astfel de situatie datorita crizei economice si am considerat ca este obligatia mea sa am o atitudine responsabila", a afirmat el.

Presedintele a mentionat ca informat grupurile parlamentare proguvernamentale despre situatia economica pentru a trece peste "efortul" pe care unele media le fac pentru a prezenta criza financiara ca pe o consecinta a incompetentei guvernantilor actuali.

"Astazi am informat grupurile care sustin Guvernul care este situatia reala in care ne aflam, dincolo de efortul formidabil pe care il fac unele mijloace media de a dezinforma si a trata criza ca o chestiune de incompetenta a cuiva. Criza este o realitate la nivel european, nu doar in Romania, este in toate statele membre ale UE si numele mai nou pe care eu imi permit sa il dau este de criza a datoriilor suverane a statelor membre", a afirmat Basescu.

El a mentionat ca Romania, avand o datorie publica mai mica decat a altor state membre ale Uniunii, are obligatia de actiona prin restructurarea cheltuielilor bugetare acum, pentru a-si reduce dependenta de imprumutul extern.

"Romania este intr-o situatie dificila, dar nu mai dificila decat a altor state. Daca luam masurile care trebuie luate acum, avem sanse sa valorificam in favoarea nostra momentul in care cresterea economica va fi posibila", a adaugat Basescu. Presedintele nu a precizat la ce trusturi de presa se refera.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#basescu masuri criza romania incompetenta datorii , #stiri Traian Basescu