Basescu: Voi ridica din nou problema accesului Romaniei in spatiul Schengen

Joi, 26 Iunie 2014, ora 11:45
1650 citiri
Basescu: Voi ridica din nou problema accesului Romaniei in spatiul Schengen

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca va ridica in Consiliul European problema accesului Romaniei in spatiul Schengen.

El a aratat ca pe agenda Consiliului European se afla cateva teme majore, prima fiind spatiul de securitate, libertate si justitie.

"Se va face o analiza asupra gestionarii spatiului Schengen care vizeaza printre altele capacitatea UE de a face fata presiunilor la frontiera, legat de emigratie, politica referitoare la azil, cooperarea politieneasca si judiciara, iar pe acest fond eu voi ridica din nou problema accesului Romaniei in spatiul Schengen", a spus seful statului pe Aeroportul "Henri Coanda", inainte de plecarea in Belgia.

El a spus ca va mentiona problema accesului Romaniei in spatiul Schengen "chiar daca in raportul MCV sunt si suficiente elemente care se constituie in zona de critica in mod deosebit la adresa Parlamentului".

Seful statului urmeaza sa participe, joi si vineri, in Belgia la ceremonia de comemorare a declansarii Primului Razboi Mondial, la summitul PPE si la Consiliul European.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#spatiul schengen, #acces Romania spatiu Schengen, #traian basescu , #stiri Traian Basescu