Basescu: Vom promova, cu certitudine, Delta si Dunarea

Joi, 23 Aprilie 2009, ora 12:29
1404 citiri
Basescu: Vom promova, cu certitudine, Delta si Dunarea

 Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca pana anul acesta s-a facut foarte putin pentru promovarea Dunarii ca obiectiv turistic, dar in acest an Delta si Dunarea in ansamblu vor face "cu certitudine" obiectul unei promovari prin Ministerul Turismului.

Presedintele Traian Basescu a facut aceasta declaratie la finalul intalnirii pe care a avut-o, la Cotroceni, cu printul Albert de Monaco.

Intrebat daca statul roman intreprinde actiuni de promovare turistica a Deltei Dunarii, Basescu a raspuns ca, "din pacate, pana anul acesta s-a facut foarte putin pentru promovarea Deltei ca obiectiv turistic".

El a mentionat ca in decembrie 2008 s-a infiintat Ministerul Turismului, care are ca principal obiectiv promovarea valorilor turistice ale Romaniei.

"Sigur, in aceste valori nu intra infrastructura rutiera, inca slaba, dar obiectivele turistice cum ar fi Delta Dunarii si Dunarea in ansamblu vor face cu certitudine obiectul unei promovari in acest an", a spus seful statului.

Pe de alta parte, presedintele a declarat ca, in discutia purtata la Cotroceni cu printul Albert de Monaco, a fost facuta o analiza a actualei crize economice si financiare, au fost examinate rezultatele summit-ului G20 de la Londra si solutiile pentru relansarea economica.

Seful statului a mentionat ca l-a informat pe printul Albert despre masurile pentru prevenirea agravarii crizei care au fost luate in Romania, subliniind importanta imprumutului extern pe care Guvernul de la Bucuresti doreste sa-l primeasca. Basescu a spus ca au fost abordate si posibilitatile de intensificare a cooperarii in domeniul combaterii efectelor schimbarilor climatice, precum si in ceea ce priveste protectia mediului.

La randul sau, printul Albert a mentionat ca cele doua state impartasesc cultura latina si cea francofona.

"Suntem fericiti ca limba noastra are multe in comun cu limba romana", a spus printul de Monaco, mentionand ca vizita sa in Romania este un bun prilej pentru a redescoperi "caracterul curajos si intreprinzator al romanilor".

Intrebat ce sfaturi i-a dat presedintelui Basescu referitor la posibilitatile de combatere a efectelor crizei economice precum si la efectele pe care criza economica le-a avut in Principatul Monaco, printul Albert a raspuns ca nu exista o solutie miracol care sa rezolve aceasta criza.

In legatura cu efectele crizei in Monaco, printul Albert a spus ca tara sa nu a fost foarte afectata, pentru ca economia se bazeaza in principal pe industria serviciilor.

"Chiar daca se inregistreaza o diminuare a ritmului dezvoltarii, suntem oarecum scutiti de efectele crizei", a spus printul Albert.

Printul Albert al II-lea de Monaco se afla in Romania intr-o vizita oficiala de doua zile, la invitatia presedintelui Traian Basescu, programul sau incluzand o deplasare in Delta Dunarii si intalniri cu oficialitatile din judetul Tulcea.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#basescu, #delta, #dunare, #monaco , #stiri Traian Basescu