Basescu vrea un grup de profesionisti care sa avizeze investitiile

Duminica, 04 Septembrie 2011, ora 16:19
1059 citiri
Basescu vrea un grup de profesionisti care sa avizeze investitiile

Presedintele Traian Basescu propune infiintarea unui grup de profesionisti care sa avizeze investitiile avand in vedere ca in prezent acestea trebuie aprobate de mai multe persoane, iar unele dintre ele nu semneaza pentru ca se tem de DNA. 

"Este prea multa implicare a prea multora atunci cand este vorba de investitii. Si cum toti se tem de DNA pentru ca la moda este: «decat sa ma intrebe DNA de ce am semnat mai bine nu semnez».

Trebuie creat rapid un grup de elita, buni profesionisti, 20-30 care sa raspunda sub semnatura, aceasta investitie se face, aceasta investitie nu se face", a afirmat, duminica, seful statului, la Scoala de vara a tineretului democrat-liberal de la Eforie Nord. 

Presedintele Basescu a spus ca atat timp cat "o sa se plimbe" avizarea unei investitii pe la ministere si agentii este imposibil ca pe acest circuit sa nu existe cel putin doi-trei care sa nu semneze.

 

"Cat o sa se plimbe avizarea unei invetitii pe la toate ministerele, pe la toate agentiile este imposibil ca pe acest circuit sa nu existe cel putin doi-trei care spun: «da' ce sa ma intrebe DNA-ul dupa ce imi termin mandatul de ce am semnat»", a afirmat Traian Basescu.

El a precizat, in acest context, ca in momentul in care respectivul grup de profesionisti decide realizarea unei investitii aceasta trebuie sa se si realizeze.

Presedintele a explicat ca investitiile in Romania trebuie facute doar cu respectarea regulilor europene.

"Sunt tari care spun facem investitia in Romania, dar nu-i dam banii, noi facem lucrarea asta-i pretul. Nu poate functiona asa ceva in Romania europeana astazi. Deci investitiile sunt bine venite, in regula jocului european, si deschiderea trebuie sa fie majora", a mai spus Basescu.

Seful statului s-a aflat, duminica, la Scoala de vara a tineretului democrat-liberal, de la Eforie Nord.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
#investitii, #traian basescu, #dna , #stiri Traian Basescu