Ce a vorbit Basescu cu emirul Kuweitului

Sambata, 26 Februarie 2011, ora 23:38
2237 citiri
Ce a vorbit Basescu cu emirul Kuweitului

Statele arabe din regiunea Golfului reprezinta o prioritate pentru politica externa a Romaniei, obiectivul principal fiind cresterea vizibilitatii tarii noastre in zona si atragerea interesului oamenilor de afaceri locali, a declarat presedintele Traian Basescu, in cursul vizitei in Kuweit, informeaza Mediafax. 

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, cu prilejul deplasarii in Kuweit, presedintele Basescu a avut convorbiri cu Seicul Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, emirul Statului Kuweit, ocazie cu care seful statului "a reiterat interesul Romaniei fata de consolidarea si dezvoltarea cooperarii bilaterale in domenii de activitate de interes comun, in special in sectorul economic".

"Conform celor declarate de presedintele Traian Basescu, statele arabe din regiunea Golfului reprezinta o prioritate pentru politica externa a Romaniei, obiectivul principal fiind cresterea vizibilitatii tarii noastre in zona si atragerea interesului comunitatii oamenilor de afaceri locali fata de oportunitatile de investitii oferite de tara noastra.

Au fost punctate oportunitatile de cooperare in domeniile: energetic, industrial, agricultura si turism", precizeaza sursa citata. In acelasi context, seful statului roman a anuntat organizarea la Bucuresti, in perioada 8-9 martie 2011, a Forumului Economic Consiliul de Cooperare al Golfului - Romania: Oportunitati de afaceri din Europa Centrala si de Sud-Est.

Aceasta initiativa face parte din strategia Romaniei de a asigura prezenta romaneasca directa in tarile membre ale CCD si de atragere a investitiilor din aceste state, potrivit comunicatului.

De asemenea, cei doi sefi de stat au abordat subiectul evolutiilor recente de pe scena politica a Africii de Nord si a Orientului Mijlociu, fiind realizat un schimb de opinii cu privire la insemnatatea miscarilor populare din regiuni si a impactului evolutiilor politicilor actuale asupra perspectivelor procesului de pace.

Presedintele Traian Basescu a avut de asemenea o intrevedere cu seicul Nasser Al-Mohammed Al-Ahmad Al-Sabah, primul-ministru al Statului Kuweit.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, convorbirile au prilejuit o analiza a stadiului proiectelor initiate cu ocazia vizitei oficiale a presedintelui Romaniei in Kuweit in 2008.

De asemenea, premierul kuweitian a exprimat aprecierea pentru initiativa Romaniei de a organiza Forumul Economic de la Bucuresti, in parteneriat cu Consiliul de Cooperare al Golfului, confirmand interesul Kuweit-ului pentru eveniment.

"Aceeasi apreciere pentru initiativa Romaniei, privind organizarea Forumului Economic, au exprimat-o si alti sefi de delegatii, prezenti in Kuweit, cu care seful statului roman a avut discutii", se mai arata in comunicat. 

#traian basescu, #emir kuweit, #oameni de afaceri arabi , #stiri Traian Basescu