Contractul pentru autostrada Bucuresti-Ploiesti trebuie anulat, daca nu e legal

Joi, 01 Martie 2007, ora 06:46
975 citiri

Ministrul Cristian David i-a spus presedintelui Basescu, miercuri in Guvern, ca modul de incredintare catre un grup de firme, printre care Euroconstruct, a contractului pentru autostrada Bucuresti-Ploiesti ridica probleme de legalitate, seful statului replicand ca, atunci, contractul trebuie anulat.

Presedintele Traian Basescu a participat, miercuri, la sedinta saptamanala a Guvernului, solicitand ministrilor, printre altele, sa verifice contractele de lucrari publice susceptibile ca ar fi fost incheiate incorect.

La aceasta solicitare a raspuns si ministrul delegat pentru Control, Cristian David, care a aratat ca procedura prin care asocierea dintre firmele Euroconstruct, Spedition UMB, PA&CO International si Comaxa a obtinut, anul trecut, contractul pentru constructia tronsonului de autostrada Bucuresti-Ploiesti de la kilometrul 19,5 la Ploiesti ridica probleme de legalitate, au declarat agentiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

"Ministrul a spus ca se pare ca aceasta procedura de incredintare a contractului nu este chiar legala, referindu-se la schimbarea conditiilor de participare in timpul licitatiei", au afirmat sursele citate.

Presedintele Basescu a replicat, aratand ca acest contract trebuie anulat daca nu este legal.

Presa a relatat, anul trecut, ca organizatorul licitatiei, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), a modificat conditiile impuse ofertantilor si data de prezentare a ofertelor, pentru a permite consortiului format din firmele Euroconstruct, Spedition UMB, PA&CO International si Comaxa sa obtina contractul.

CNADNR a extins, dupa aparitia anuntului de licitatie in Monitorul Oficial, conditia impusa ofertantilor privind experienta, de la un portofoliu de 40 de kilometri de autostrada, la 40 de kilometri de autostrada sau lucrari de constructie sau reabilitare a drumurilor nationale cu mixtura asfaltica.

Totodata, termenul de prezentare a ofertelor, stabilit initial pentru data de 6 iulie, a fost prelungit, in doua etape, pana la 25 iulie.

Ministrul delegat pentru Control, Cristian David, a declansat, in luna ianuarie, o verificare la Compania de Drumuri si Autostrazi privind procedura de derulare a acestei licitatii.

Euroconstruct, companie detinuta de patronii restaurantului Golden Blitz, frecventat in mai multe randuri de presedintele Traian Basescu, a castigat mai multe contracte in ultimii ani cu CNADNR, inclusiv pentru refacerea autostrazii Bucuresti-Pitesti.

Bloombiz
(Sursa: <a href=http://www.mediafax.ro/ target=_blank>Mediafax</a>)

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...