Diplomatii romani, "certati" de Basescu

Miercuri, 01 Septembrie 2010, ora 23:55
1060 citiri
Diplomatii romani, "certati" de Basescu

Presedintele Traian Basescu le-a reprosat, miercuri, diplomatilor romani, faptul ca Romania a ratat sansa de a avea, la Bucuresti, Agentia europeana pentru Reglementare in Energie, cerandu-le sa nu rateze urmatoarea oportunitate, care s-ar putea ivi anul viitor, potrivit Newsin.

Seful statului a inceput intalnirea cu membrii corpului diplomatic roman multumindu-le ambasadorilor pentru colaborarea avuta in timpul primului sau mandat, pentru corectitudinea cu care s-au desfasurat peste hotare alegerile parlamentare si prezidentiale, dar a avut de facut si cateva reprosuri. El a aratat ca diplomatia romana nu a fost mereu suficient de prompta sau suficient de activa.

"Am sa vorbesc si de un rateu pe care il reprosez diplomatiei romanesti: ratarea sansei de a aduce o agentie europeana in Romania si este vorba de Agentia pentru Reglementare in Energie.

Reactia, fiind intarziata, nu a mai putut fi gestionata decat la nivel de sef de stat si prea tarziu si a facut sa ratam sansa de a avea Agentia de Reglementare in Energie la Bucuresti", le-a spus seful statului ambasadorilor in cadrul reuniunii anuale a diplomatiei romane.

"Practic noi am declansat procesul de a ne strange aliatii pentru un vot in favoarea Romaniei cand deja celelalte doua state, cu care ne-am trezit intr-un tarziu sa concuram, isi asigurasera sustinerea pentru ca Romania nu facuse nicio oferta inca sau nu solicitase niciun fel de sprijin si diplomatii de pe Europa stiu foarte bine acest lucru ca si cei din Centrala", a explicat Basescu, cerand ca astfel de oportunitati sa nu mai fie ratate.

El a subliniat ca aducerea unei agentii europene la Bucuresti este un obiectiv major pentru tara noastra.

"Din cate stiu, anul viitor trebuie sa apara inca o noua agentie si vreau sa fim pregatiti ca Romania sa faca oferta corespunzatoare pentru ca o agentie europeana sa aiba sediul in Romania", a subliniat Basescu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#diplomati, #romani, #basescu, #agentie, #energie , #stiri Traian Basescu