Firmele de leasing nu vor rate fixe la contracte

Joi, 12 Noiembrie 2009, ora 12:51
1068 citiri
Firmele de leasing nu vor rate fixe la contracte

Companiile de leasing au solicitat presedintelui Traian Basescu sa nu promulge un proiect de lege pentru amenadrea unei ordonante de guvern, votat de Camera Deputatilor, care prevede ca ratele de leasing sa fie fixe si platite lunar, precum si o perioada nelimitata a contractului de leasing.

"Ne-am adresat Presedintiei si am cerut sa nu promulge acest proiect de amendare a OG 51/1997, aprobata prin Legea 287/2006. Proiectul a fost votat in Camera Deputatilor, desi a fost respins de toti pasii decizionali anteriori. Am inteles ca a fost un viciu de procedura", a declarat, joi, secretarul general al Asociatiei Societatilor Financiare - ALB Romania, Adriana Ahciarliu, in cadrul Conferintei Nationale ALB, precizeaza Mediafax.

Ea a aratat ca promulgarea acestui proiect ar avea efecte la nivel concurential, acesta prevazand rate lunare si fixe pentru contractele de leasing, precum si o perioada nelimitata pentru desfasurarea leasingului.

"Se impune o rata fixa, fara sa se tina cont ca exista o dobanda anuala efectiva, care poate fi variabila. Leasingul nu poate avea o perioada nelimitata, pentru ca notiunea de leasing in sine presupune o durata determinata, la finalul careia clientul se obliga sa cumpere bunul respectiv", a spus Ahciarliu.

Proiectul de amendare a ordonantei de guvern a fost initiat de un grup de cinci parlamentari, actul normativ primind rezolutie negativa de la Senat, comisiile de specialitate, Ministerul Finantelor, Guvern, banca centrala si Comisia Economica din Camera Deputatilor.

Ulterior, proiectul a fost aprobat in plenul Camerei Deputatilor, aceasta fiind for decizional, si urmeaza sa fie promulgat de presedinte.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#contracte, #leasing, #rate , #stiri Traian Basescu