Flutur: In 2011 nu va mai fi nevoie de masuri de austeritate

Luni, 06 Decembrie 2010, ora 16:05
1523 citiri
Flutur: In 2011 nu va mai fi nevoie de masuri de austeritate

Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a anuntat ca proiectul Legii bugetului ar putea fi remis marti Parlamentului, pedelistul sustinand ca bugetul a fost gandit astfel incat in 2011 sa nu mai fie nevoie de adoptarea a noi masuri de austeritate, informeaza NewsIn.

Executivul urmeaza sa aprobe varianta finala a bugetului in cadrul unei sedinte ce ar putea avea loc luni sau marti.

"Guvernul intentioneaza maine sa trimita la Parlament Legea bugetului de stat. La momentul acesta, mai sunt discutii cu grupurile parlamentare din coalitie, insa obiectivul este fie in seara aceasta, fie maine, in prima parte a zilei, o sedinta de Guvern pentru aprobarea Legii bugetului de stat pe 2011", a declarat Flutur, la finele sedintei de luni a Biroului Permanent National al PDL.

Potrivit lui Flutur, proiectia bugetara pe 2011 ia in calcul o usoara crestere economica si o reducere a somajului.

"Un buget credibil, care sa fie realizabil, bazat pe o crestere economica prudenta de 1,5%. Este un buget de dezvoltare a Romaniei. Banii pentru cofinantarea proiectelor europene sunt prioritari, pentru ca dorim sa acceleram procesul de absorbtie. (…) Mai multi bani pentru investitii in primul rand pentru infrastructura. Se are in vedere o scadere a ratei somajului, o stabilizare a cursului euro", a spus pedelistul.

Acesta a precizat ca Executivul nu preconizeaza, prin actualul proiect, sa treaca si la alte masuri de ajustare a cheltuielilor publice care sa provoace nemultumiri in randul populatiei.

"Asa cum s-a conceput acest buget se are in vedere ca in 2011 sa nu mai fie nevoie de ajustari, deci sa nu mai fie nevoie de luat masuri nepopulare, masuri care sa duca la o ajustare in diverse domenii.

Masurile de austeritate speram sa fie incheiate in 2010 si sa nu mai fie nevoie in 2011 sa luam alte masuri de austeritate", a estimat Flutur.

Democrat-liberalii iau in calcul un calendar accelerat pentru adoptarea bugetului de catre Parlament, inainte de terminarea sesiunii parlamentare.

"Daca ne gandim ca intre Craciun si Anul Nou va fi votata legea, cred ca este o abordare gresita. Sunt convins ca se va intra intr-un ritm normal de vot, chiar daca domnii de la opozitie uita sa mai puna pe ordinea de zi pentru ca inca mai au majoritate in Birourile Permanente.

Daca va fi nevoie, PDL si coalitia sunt pregatite sa faca un maraton pentru a avea bugetul votat", a afirmat vicepresedintele PDL adaugand ca necesitatea adoptarii rapide a bugetului a fost discutata si cu seful statului, in cadrul reuniunii coalitiei de luni la care a participat si Traian Basescu.

Pentru adoptarea cadrului legal necesar trecerii bugetului intr-o forma agreata de catre Executiv, pedelistii spera ca Legea pensiilor sa fie votata marti in Camera Deputatilor, iar pe 14 decembrie Guvernul sa-si asume raspunderea pe Legea salarizarii unice.

In ceea ce priveste Legea educatiei, asa cum a fost ea elaborata in cadrul comisiei senatoriale de educatie, PDL va solicita retrimiterea la comisie.

"Ne-am fi dorit ca aceste legi sa treaca pana acum, dar hartuiala la care am fost supusi de catre adversari, de catre opozitie, a facut sa se traga de timp. Dupa teoria PSD si PNL am putea sa mai asteptam un an de zile, dar ei doresc sa traga de timp", a conchis Gheorghe Flutur.

Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
#austeritate, #buget, #flutur, #masuri, #crestere, #economica , #stiri Traian Basescu