FMI nu e biciul lui Dumnezeu peste Guvernul Romaniei - Traian Basescu

Joi, 19 Mai 2011, ora 11:42
1610 citiri
FMI nu e biciul lui Dumnezeu peste Guvernul Romaniei - Traian Basescu

Fondul Monetar International (FMI) nu este biciul lui Dumnezeu peste Guvernul Romaniei si peste Parlamentul Romaniei, a precizat seful statului, Traian Basescu, care a tinut sa precizeze ca noul acord cu FMI reprezinta un "program 100%" al Guvernului, anutna Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la o conferinta organizata de "Ziarul Financiar", ca s-a acreditat ideea ca FMI este "biciul lui Dumnezeu peste Guvernul Romaniei si peste Parlament", seful statului dand asigurari ca "nu este asa".

In cadrul aceluiasi eveniment, liderul de la Cotroceni a mentionat ca autoritatile de la Bucuresti au fost cele care au ridicat problema marilor regii, fiind pentru prima data cand intr-un acord al FMI se introduc probleme legate de restructurarea companiilor de stat.

"Va garantez ca este un program al Guvernului Romaniei, insa am considerat ca trebuie sa il facem in parteneriat cu FMI, BM si CE", a adaugat seful statului, precizand ca obiectivele sunt: consolidarea fiscala si cresterea competitivitatii.

Traian Basescu a sustinut ca era necesara expertiza FMI si ca trebuia ca Romania sa se fereasca de "riscul politic al anului viitor".

"Teama mea a fost ca, venind anul 2012, va exista tentatia unor masuri populiste. (...)

In anii electorali noi ne-am defectat intotdeauna conditiile de stabilitate macroeconomica. (...) As vrea ca anul 2013 sa fie un an de continuitate, si nu sa reparam ceea ce s-a stricat in anul anterior", a subliniat seful statului. 

Basescu: Cresterea economica a Romaniei ar putea depasi 2%

Basescu vrea o decizie rapida asupra liberalizarii preturilor la energie electrica si gaze

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#acord fmi, #fmi, #guvern, #guvern romania, #traian basescu, #traian basescu acord fmi, #traian basescu fmi , #stiri Traian Basescu