Fondul Proprietatea nu va fi afectat de evolutiile politice

Vineri, 02 Octombrie 2009, ora 13:06
1225 citiri
Fondul Proprietatea nu va fi afectat de evolutiile politice

Fondul Proprietatea nu va fi afectat de ultimele evolutii de pe scena politica, intrucat deciziile se iau in cadrul adunarilor generale, situatie care nu permite o imixtunea a politicului, a declarat la in cadrul unei emisiuni, presedintele Consiliului de Supraveghere al Fondului, Mircea Ursache, citat de NewsIn.

Mircea Ursache, membru PSD, a fost eliberat din functia de sef al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), alaturi de alti membri din conducerea autoritatii, dupa o serie de hotarari ale premierului Emil Boc.

Schimbarile la conducerea autoritatiii au venit in contextul in care coalitia s-a destramat joi, dupa ce toti ministrii PSD si-au depus demisiile, ca reactie la decizia presedintelui Traian Basescu de revocare a lui Dan Nica din functiile de vicepremier si ministru de Interne.

In schimb, Ursache a mentionat ca nu se pune problema unei renuntari la functia din Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea, deoarece are un mandat de patru ani, aprobat de actionari cu 99,99% din voturi.

"La Fondul Proprietatea nu este posibila niciun fel de imixtiune a politicului, deoarece este o societate comerciala, iar deciziile se iau in AGA. Nu vad in acest moment niciun element care sa impiedice functionarea Fondului", a explicat Ursache.

Acesta a asigurat actionarii ca renegocierea contractului de administrare cu Franklin Templeton este un lucru bun si a explicat ca va fi nevoie de o noua adunare generala extraordinara, dupa ce Guvernul va aviza contractul renegociat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fondul, #proprietatea, #criza, #politica, #mircea ursache , #stiri Traian Basescu