Hrebenciuc: Romania risca sa intre in derapaj, Guvernul este, de sase luni, in urma crizei

Luni, 20 Iulie 2009, ora 01:06
1412 citiri
Hrebenciuc: Romania risca sa intre in derapaj, Guvernul este, de sase luni, in urma crizei

Liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat ca de sase luni Guvernul este in urma crizei, riscandu-se un derapaj economic si social daca nu se iau masuri imediate, el precizand ca PSD asteapta de la PDL, luni, un raspuns oficial la planul anticriza propus de social-democrati. Hrebenciuc a spus ca PSD asteapta ca in cadrul sedintei coalitiei de Guvernare, sa ii prezinte un raspuns oficial referitor la planul anticriza propus de social-democrati.

PSD asteapta un raspuns oficial de la ministrul de Finante, Gheorghe Pogea, privind evaluarea impactului eliminarii impozitului forfetar de la 1 septembrie, precum si alte masuri propuse de PSD.

"De sase luni de zile Guvernul este in urma crizei si suntem convinsi ca, daca nu se iau masuri urgente, Romania nu va putea evita un derapaj economic si social de proportii in toamna", a avertizat Hrebenciuc.

El a aratat ca PSD a expus in planul anticriza inaintat partenerului de guvernare, PDL, o serie de masuri importante, la care asteapta un raspuns. Printre acestea se numara, pe langa eliminarea impozitului forfetar incepand cu 1 septembrie si cele privind reducerea TVA la alimente, precum si reducerea costului la energie electrica pentru consumatorii casnici.

"Atat PDL cat si premeierul Emil Boc nu au nici un fel de pretext sa amane exprimarea unui punct de vedere in legatura cu masurile cuprinse in programul de actiune propus de PSD", a aratat Hrebenciuc.

El a precizat ca printre masurile anticriza la care PSD tine in mod expres si la care asteapta raspuns se numara cele privind crearea Fondului national de locuinte, care este o masura complementara programului Prima Casa, dar si scaderea TVA la alimente, plata TVA la incasarea facturii, bonificatii pentru cei care platesc la timp taxele, penalizarea statului in cazul in care nu respecta termenul de rambursare a TVA, extinderea programului Rabla pentru persoanele juridice si pentru tractoare, crearea de noi locuri de munca si pastrarea celor care sunt.

Presedintele Traian Basescu declara, in urma cu cateva luni, raspunzand unor intrebari legate de o posibila noua candidatura pentru Cotroceni, ca acest lucru depinde de evolutia crizei. Seful statului mentiona, de asemenea, ca obiectivul sau imediat tine de evitarea unui derapaj economic si social in urma efectelor crizei.

#hrebenciuc, #guvern, #derapaj, #criza , #stiri Traian Basescu