Japonezii, interesati sa investeasca in Romania

Marti, 09 Martie 2010, ora 18:45
1618 citiri
Japonezii, interesati sa investeasca in Romania

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, si ambasadorul Japoniei in Romania, E.S. Natsuo Amemiya, au discutat despre posibilitatile de dezvoltare a schimburilor economice dintre cele doua tari si de atragerea investitiilor japoneze in Romania, potrivit MECMA, informeaza NewsIn.

"Adriean Videanu i-a prezentat demnitarului japonez cateva proiecte din domeniul energiei care ar putea fi de interes pentru partea nipona, eforturile facute de Romania pentru asigurarea securitatii energetice, precum si masurile preconizate pentru reorganizarea societatilor din domeniu aflate in subordinea ministerului.

Totodata, a fost subliniat si interesul pe care Federatia Patronatelor din Japonia Keidanren il manifesta pentru Romania si pentru viitoare investitii japoneze in tara noastra", se arata intr-un comunicat transmis marti de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA).

De asemenea, E.S Natsuo Amemiya, ambasadorul Japoniei in Romania, a evidentiat sprijinul pe care Japonia il acorda tarii noastre in cadrul asistentei oficiale japoneze pentru dezvoltare (ODA), amintind de imprumutul pentru reabilitarea Centralei Termoelectrice Turceni, acordat pe linia MECMA.

"La finalul intrevederii, cei doi oficiali au apreciat semnarea la Tokyo, cu prilejul vizitei presedintelui Traian Basescu in Japonia, a documentului oficial cu privire la imprumutul pe care Japonia il va acorda Romaniei pentru constructia liniei de metrou care va lega centrul Capitalei de Aeroportul Otopeni", se mai arata in comunicatul ministerului.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#japonia, #japonezi, #investitii, #afaceri, #romania , #stiri Traian Basescu