MDRT si Munca, "campioni" la absorbtia banilor europeni

Joi, 26 Mai 2011, ora 16:57
1492 citiri
MDRT si Munca, "campioni" la absorbtia banilor europeni

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Ministerul Muncii sunt "campioni" la absorbtia fondurilor europene, a declarat Traian Basescu, citat de NewsIn. Presedintele statului este insa dezamagit de Ministerul Mediului, care are probleme la acest capitol.

"Sunt doua ministere care sunt campioni acum, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Ministerul Muncii. Sper sa vina un al treilea minister campion, Tranporturilor, care a terminat un numar mare de licitatii si incepe sa plateasca avansurile. Cum avem si ministere care merg foarte slab... (...) Sunt dezamagit de Ministerul Mediului", a spus Basescu, referindu-se la absorbtia fondurilor europene. Presedintele a adaugat ca Mediul era un minister "foarte bine-cotat", dar acum merge "destul de slab".

In ceea ce priveste MDRT, Basescu a felicitat Ministerul pentru programul de constructie al salilor de sport, "unul din cele mai necesare programe pentru tanara generatie". "Auzeam astazi o doamna care se referea si la copii, la copii care stau prea mult in fata calculatorului si nu mai fac miscare, copii care se deformeaza. Eu cred ca, continuarea acestui program, care nu este inceput de Elena Udrea - si nu a inceput o sala de sport, dar eu apar programul aici, nu ministrul - este unul din cele mai necesare programe pentru tanara generatie", a explicat seful statului.

El a felicitat si Guvernul Nastase pentru initierea programului, dar si guvernele care au urmat pentru ca l-au continuat si nu l-au oprit nici macar in timpul crizei.

Pe de alta parte, Basescu a criticat "furia" pe care unii reprezentanti ai media o manifesta impotriva celor care reusesc sa absoarba fonduri europene, referindu-se la acuzatiile privind distribuirea clientelara a banilor prin aceste programe. "Daca va uitati, faptul ca se dau bani in mediul rural, in judete, starneste o adevarata isterie", a spus presedintele.

"Deocamdata, din punct de vedere al directionarii banilor, principiul primul venit, primul servit mi se pare cel mai corect. Atata timp cat dosarele sunt luate in ordine lucrurile sunt corecte", a aratat Basescu.

#ministerul turismului, #ministerul muncii, #ministerul mediului, #fonduri europene, #traian basescu , #stiri Traian Basescu