Ministrii vor prezenta strategii de reducere a cheltuielilor de personal in 2010 si 2011

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 00:30
1553 citiri
Ministrii vor prezenta strategii de reducere a cheltuielilor de personal in 2010 si 2011

Ministrii vor prezenta in doua saptamani strategii care sa duca la reducerea cheltuielilor administrative si de personal cu cate 5% in 2010 si 2011, acesta fiind unul dintre aspectele pe care membrii Guvernului le vor aduce la cunostinta sefului statului marti, la Cotroceni.

"Vom prezenta planurile de reducere a cheltuielilor. Am discutat despre acele masuri stabilite cu FMI, de reducere a cheltuielilor cu 5%.

Analizam si, in doua saptamani, trebuie sa vina ministerele cu propunerile", au declarat pentru NewsIn reprezentanti ai Executivului, dupa sedinta informala de luni seara.

Ministrii vor mai prezenta planurile privind descentralizarea si absorbtia fondurilor UE.

Membrii Guvernului s-au reunit luni seara, incepand cu ora 19:00, intr-o sedinta informala, la Vila Lac 1, pentru a discuta inainte de intrevederea pe care o vor avea marti, la ora 14:00, cu presedintele Traian Basescu.

Presedintele a anuntat saptamana trecuta ca ii va chema pe membrii Executivului la consultari.

Subiectele pe care presedintele a spus ca le va pune in discutie vizeaza reforma sistemului bugetar, situatia concedierilor din administratie, dar si programele finantate cu fonduri UE.

Presedintele se aratase nemultumit, la o emisiune TV, de numarul mic de concedieri din sistemul bugetar.

"Nu va ascund ca nu sunt convins nici de realitatea a ceea ce se afirma la Guvern, am dat oameni afara... Nu prea am vazut in statistici someri din sectorul bugetar.

Nu prea am vazut. O sa ma mai uit cu atentie zilele urmatoare. S-au comasat ministere, dar a ramas acelasi numar de salariati... Ceva e in neregula si acolo. Am sa am o discutie cu Guvernul saptamana viitoare", a aratat Basescu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ministrii, #reducere, #cheltuieli, #personal , #stiri Traian Basescu