Nici o baza secreta a CIA pe solul romanesc, potrivit Bucurestiului

Miercuri, 21 Februarie 2007, ora 01:28
806 citiri

Un raport al comisiei de ancheta parlamentara romana a conchis marti ca CIA nu a detinut prizonieri in interiorul unor baze secrete in Romania.

"La intrebarea daca au fost baze secrete in Romania, Comisia da un raspuns negativ", arata raportul depus marti la Senat si citat de agentia Mediafax.

Acest raport, realizat dupa audierea a 200 de persoane, precizeaza ca nu a avut loc nici o "scapare" in sistemul de control al traficului aerian si ca toate zborurile au fost inregistrate.

Dick Marty, raportorul Consiliului Europei vizase in iunie anul trecut patrusprezece state europene pentru implicarea lor in zborurile secrete ale CIA si, in cazul Poloniei si al Romaniei, pentru a fi adapostit centre de detentie clandestine...

In raportul lui Marty, Romania figureaza pe lista tarilor care pot fi "considerate responsabile de complicitate - activa sau pasiva - in materie de detentii secrete si transferuri ilegale intre state".

In septembrie anul trecut, presedintele roman Traian Basescu negase existenta centrelor de detentie ale CIA, precizand in acelasi timp ca "este greu de stiut tot ce se intampla in avioanele care survoleaza tara".

Sursa: Rador