Nivelul de utilizare a fondurilor UE a crescut (Basescu)

Miercuri, 10 August 2011, ora 10:41
1181 citiri
Nivelul de utilizare a fondurilor UE a crescut (Basescu)

Presedintele sustine ca, in 2011, nivelul de utilizare a fondurilor europene a crescut, comparativ cu anul trecut, conform NewsIn.

"S-a produs o crestere a nivelului de utilizare a banilor europeni.

Tot mai multe facturi sunt stranse la decontare si dupa ce vom termina verificarea contractelor in derulare vor fi trimise la Bruxelles spre decontare, dar lucrurile arata mai bine decat anul trecut", a spus Traian Basescu, dupa o intalnire cu reprezentanti ai MFP, BNR si cu premierul Emil Boc, pe tema situatiei economice internationale.

Tot ca o concluzie a acestei intalniri de lucru, presedintele a subliniat ca trebuie continuate programele de restructurare si consolidare fiscala pe care Romania le-a inceput si asupra carora a convenit cu FMI, UE si BM, iar in cadrul acestor programe prioritare trebuie sa fie politicile de reducere a cheltuielilor de functionare a statului, precum si declansarea "urgenta" a unui program pentru ca, pe termen mediu, resursele fondului de pensii sa fie echilibrate.

Pe aceasta tema, Traian Basescu a reiterat faptul ca deficitul acestui fond este de 14,8 miliarde de lei, bani care vor trebui imprumutati de pe piete.

O alta concluzie a intalniri, potrivit sefului statului, a fost ca procesul de restructurare a companiilor de stat trebuie sa ramana o prioritate.

In final, seful statului a spus ca s-a discutat "in treacat" si oportunitatea noului acord cu FMI, de precautie, iar participantii la intalnire au concluzionat ca incheierea acestuia a fost "o buna decizie".

"Ramanem in continuare cu doua obiective majore: continuarea consolidarii fiscale si stimularea cresterii economice cu accent pe bani utilizati in investitii, nu transferati la consum", a incheiat Traian Basescu.

#euro, #fond european, #fond euro, #absortie fonduri , #stiri Traian Basescu