OU privind pensiile militare, promovata pana la inceputul sesiunii parlamentare

Miercuri, 26 Ianuarie 2011, ora 23:54
1621 citiri
OU privind pensiile militare, promovata pana la inceputul sesiunii parlamentare

Guvernul va elabora si promova o ordonanta de urgenta privind pensiile militare pana la inceputul sesiunii parlamentare, a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean.

Parlamentul va relua lucrarile marti, 1 februarie.

Surse oficiale au declarat ca Guvernul intentioneaza sa se reuneasca in sedinta speciala, pentru a aproba aceasta ordonanta de urgenta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, dupa o intalnire cu premierul Emil Boc, ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, ministrul Apararii, Gabriel Oprea, ministrul de Interne, Traian Igas, si directorii serviciilor de informatii, ca, urmare a deciziei ICCJ, HG 735/2010, care cuprinde normele de aplicare a Legii 119/2010, se suspenda. El a mentionat insa ca Legea 119/2010, pe baza careia se recalculeaza pensiile, ramane in vigoare.

Seful statului a explicat ca pensiile recalculate in baza Legii 119 sunt valabile si ca va fi emisa o noua hotarare de Guvern pentru metodologia de aplicare a legii. Basescu a precizat ca noua HG de aplicare a Legii 119 va tine cont de elementele invalidate de instantele judecatoresti, urmand sa stabileasca un nou mecanism de strangere a datelor, astfel incat responsabilitatea dovedirii contributiilor la pensii si vechimii sa o aiba autoritatile.

Membrii coalitiei de guvernamant au decis, luni, ca Executivul sa adopte o ordonanta de urgenta prin care se va prelungi termenul de recalculare a pensiilor militarilor pana la 31 decembrie 2011, a declarat deputatul UDMR Kelemen Hunor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#guvern, #pensii, #pensiile militare, #pensionari, #recalculare , #stiri Traian Basescu