Pacuraru vrea reintroducerea cosului minim de consum

Miercuri, 02 Iulie 2008, ora 09:28
1142 citiri
Pacuraru vrea reintroducerea cosului minim de consum

Ministrul muncii paul Pacuraru a declarat marti ca a propus, in cadrul consultarilor cu presedintele Traian Basescu, reintroducerea cosului minim de consum ca fiind cea mai buna metoda de identificare a problemelor legate de nivelul de trai.

Pacuraru a precizat pentru NewsIn ca a cerut Institutului National de Statistica sa calculeze nivelul cosului minim care va fi un reper in elaborarea politicilor publice in domeniul social, pentru calculul cuantumului ajutoarelor sociale si indemnizatiilor. Cosul minim nu va fi folosit pentru calcularea salariului minim, a adaugat Pacuraru.


Ministrul muncii a precizat ca in cadrul sedintei de guvern de miercuri va fi prezentat un plan punctual cu noile masuri de acordare a ajutoarelor pentru incalzirea locuintelor in sezonul 2008-2009, ca urmare a cresterii preturilor la gaze. "Acest program de masuri este realizat la solicitarea prim-ministrului Calin Popescu Tariceanu.

Avem in vedere ca in iarna 2008-2009 sa compensam impactul in preturi. In total se are in vedere o crestere cu 15% a cheltuielilor aferente acestei compensari in iarna 2008-2009 fata de iarna trecuta", a mai spus Pacuraru.