Parlamentul a amanat discutia asupra programului de adoptare a bugetului

Luni, 21 Decembrie 2009, ora 15:19
1121 citiri
Parlamentul a amanat discutia asupra programului de adoptare a bugetului

Conducerea reunita a Parlamentului a decis, luni, sa ia in discutie programul de lucru propus de seful statului referitor la adoptarea bugetului de stat pe 2010 abia dupa ce proiectul de buget va fi depus in Parlament, apreciind ca este "imposibila" o astfel de discutie in absenta documentului, relateaza NewsIn.

Chestorul Senatului, Ioan Chelaru, a precizat ca Birourile Permanente reunite au luat luni in discutie scrisoarea din partea presedintelui Traian Basescu, prin care acesta a propus Parlamentului un program de lucru pentru perioada 23 decembrie 2009- februarie 2010.

"Se propune un program care este legat in principal de adoptarea Legii bugetului.

Birourile au hotarat sa discute programul de lucru propus abia dupa ce, probabil intre Craciun si Anul Nou, se va primi la Parlament proiectul de buget.

Era imposibil sa discuti un program de lucru pentru perioada lunii ianuarie 2010 - cand probabil, daca se va impune, va fi convocata o sedinta sesiune extraordinara - pentru discutarea unui proiect de buget pe care nu il avem inca materializat si nu este inca depus la Senat", a explicat Chelaru.

Presedintele PDL Emil Boc a luni cerut liderilor grupurilor parlamentare ale partidului sa initieze procedurile pentru convocarea unei sesiune extraordinare a Parlamentului la inceputul lunii viitoare, sesiune ce va avea ca scop votarea Legii bugetului pe 2010. 

#adoptare, #buget, #parlament, #program , #stiri Traian Basescu