Presedintele a promulgat Legea parteneriatului public-privat

Vineri, 01 Octombrie 2010, ora 00:02
1381 citiri
Presedintele a promulgat Legea parteneriatului public-privat

Seful statului a promulgat, joi, Legea parteneriatului public-privat, reexaminata la cererea sa din cauza unor dispozitii ce ar fi putut crea confuzie pe piata, ca urmare a neoperarii distinctiei dintre regimul juridic general prevazut de OUG 34/2006 si cel derogatoriu, prevazut de actul normativ, informeaza Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Presedintiei, presedintele Traian Basescu a promulgat Legea parteneriatului public-privat.

Camera Deputatilor a adoptat, pe 16 septembrie, Legea parteneriatului public-privat, reexaminata la cererea presedintelui Traian Basescu, admitand obiectiile formulate de seful statului.

Pe 21 septembrie, presedintele a sustinut un discurs la Parlament, in care le-a cerut alesilor sa dea prioritate noii legi a educatiei nationale, precum si reexaminarii Legii parteneriatului public-privat, dar a aflat ca al doilea proiect este deja aprobat, ceea ce arata ca "nu e intotdeauna la curent cu tot ceea face Parlamentul".

"Permiteti-mi sa va adresez rugamintea sa dati prioritate si noii legi a educatiei nationale, precum si reexaminarii parteneriatului public-privat. Amandoua sunt esentiale", a spus presedintele, la Parlament, pe 21 septembrie, moment in care din sala i s-a atras atentia ca Legea parteneriatului public-privat a fost reexaminata.

"Daca s-a votat, deja ati facut un lucru extraordinar. Iata ca presedintele nu e intotdeauna la curent cu tot ceea ce face Parlamentul", a spus, zambind, Traian Basescu.

Legea are ca obiect de reglementare modul de realizare a unui proiect de parteneriat public-privat ce are ca obiectiv public proiectarea, finantarea, constructia, reabilitarea, modernizarea, operarea, intretinerea, dezvoltarea si transferarea unui bun sau serviciu public. 

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#presedinte, #basescu, #legea parteneriatului, #public-privat , #stiri Traian Basescu