Printul de Wales, interesat de turismul rural din Romania

Sambata, 21 Mai 2011, ora 00:09
2127 citiri
Printul de Wales, interesat de turismul rural din Romania

Printul Charles a subliniat, la intalnirea de vineri cu presedintele Traian Basescu, importanta dezvoltarii turismului rural bazat pe resurse organice si produse locale in dezvoltarea regionala a Romaniei, potrivit Mediafax.

Seful statului l-a primit, vineri, la Palatul Cotroceni, pe Printul de Wales, mostenitorul Coroanei Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Potrivit comunicatului, cu acest prilej a avut loc un schimb de opinii asupra unor teme de interes comun, precum situatia economica din Europa, schimbarile climatice, agricultura ecologica si dezvoltarea durabila, cu accent pe dezvoltarea regiunilor rurale.

"Presedintele Romaniei a adresat multumiri inaltului oaspete pentru sprijinul constant si atentia pe care o acorda tarii noastre si pentru numeroasele proiecte de dezvoltare rurala in care Alteta Sa Regala Printul de Wales este implicat in Romania. A fost evocata, in acest sens, activitatea Secretariatului pentru dezvoltare durabila, care functioneaza in cadrul Secretariatului General al Guvernului", se arata in comunicat.

De asemenea, potrivit aceleasi surse, Printul de Wales a subliniat importanta dezvoltarii turismului rural bazat pe resurse organice si produse locale in dezvoltarea regionala a Romaniei si a incurajat Secretariatul pentru dezvoltare durabila sa se implice in facilitarea accesarii fondurilor comunitare pentru proiectele initiate de comunitatile locale in domeniul dezvoltarii zonelor rurale.

Printul Charles se afla intr-o vizita privata in Romania.

 

El a fost primit, vineri dimineata, si de premierul Emil Boc, caruia i-a spus ca este impresionat de originalitatea traditiilor populare romanesti, pe care a avut ocazia sa le urmareasca inclusiv la o inmormantare si si-a prezentat disponibilitatea de a sustine financiar renovarea cetatilor medievale din Transilvania.


Surse participante la intalnirea de vineri dintre printul Charles si premierul Boc au declarat ca timp de mai multe minute printul Charles a vorbit fara intrerupere despre producatorii de branza pe care i-a cunoscut, apreciind ca in satele romanesti se mananca mult mai sanatos decat in multe alte tari. 

Mostenitorul coroanei britanice si-a exprimat totodata disponibilitatea de a sustine financiar, prin fundatiile patronate de acesta, renovarea unor cetati medievale din Transilvania, precum Rupea sau Sighisoara.

Premierul Boc i-a prezentat printului Charles ultimele proiecte din cadrul Secretariatului pentru Carpati, care se afla in subordinea Guvernului si care coordoneaza o serie de proiecte de dezvoltare rurala in colaborare cu fundatii sprijinite de printul Charles.


Surse din cadrul acestor fundatii au declarat totodata ca, dupa un inceput lent in relatia cu autoritatile romane, au fost realizate in colaborare unele proiecte, precum Transilvania Food Festival, sau sunt in curs de elaborare intelegeri in acest sens cu mai multe ministere. 

Tot vineri, Principesa Margareta si Principele Radu au fost gazdele Principelui de Wales, la finalul intalnirii acestia plantand impreuna un copac in "Memorialul" din Gradina palatului Elisabeta.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#prin charles, #dezvoltare turism romania, #intalnire traian basescu, #traian basescu, #turism romania, #printul charles transilvania , #stiri Traian Basescu