PSD ii solicita lui Basescu sa nu promulge OUG 50

Joi, 23 Decembrie 2010, ora 12:45
1483 citiri
PSD ii solicita lui Basescu sa nu promulge OUG 50

PSD denunta "alianta impotriva romanilor" dintre Guvern si banci in urma adoptarii OUG 50, solicitand presedintelui Traian Basescu sa nu promulge legea de punere in aplicare a Ordonantei, informeaza NewsIn.

"PSD denunta alianta dintre guvern si banci impotriva romanilor, va face toate demersurile politice si institutionale pentru a-i apara pe romanii care au credite la banci. Imediat ce va ajunge la guvernare, PSD va modifica acele prevederi abuzive, care ii lasa pe clienti la cheremul bancilor. (...) PSD solicita presedintelui Traian Basescu sa nu promulge aceasta lege oligarhica si clientelara si sa tina cont de nevoile si interesele poporului roman. Aceste lovituri constante date populatiei trebuie sa inceteze", se arata intr-un comunicat remis joi NewsIn.

Social-democratii acuza PDL ca dau o noua lovitura celor aproximativ 4,5 milioane de romani care au credite la banci sau la institutii financiare nebancare, Guvernul aliindu-se cu bancile "impotriva populatiei si practica o politica sistematica de saracire a romanilor".

"Intr-un moment de criza economica, in care nivelul de trai a scazut dramatic, guvernul sustine institutiile bancare, in loc sa sprijine populatia. Acest guvern corupt si clientelar nu urmareste binele si interesul romanilor.

El a transferat intregul cost al crizei economice pe spatele oamenilor simpli, a celor cu venituri reduse, protejand in schimb bancile si clientela politica"; se mai arata in comunicat.

Camera Deputatilor a adoptat, joi, OUG 50/2010 privind creditele pentru consumatori cu 134 voturi favorabile, 71 "impotriva" si 12 abtineri.

 

#alianta, #impotriva, #oug 50, #promulgare, #romanilor , #stiri Traian Basescu