Romania "merge pe sarma". Nu isi permite greseli (Traian Basescu)

Marti, 02 August 2011, ora 14:27
1157 citiri
Romania "merge pe sarma". Nu isi permite greseli (Traian Basescu)

Presedintele Traian Basescu a afirmat marti la RRA ca desi Romania este intr-o situatie economica mai buna decat tari precum Italia, Spania, Portugalia si Irlanda nu isi permite greseli deoarece este inca fragila si orice miscare gresita poate fi asemanata cu "greseala unuia care merge pe o sarma".

"O sa spun si va rog sa nu fiu acuzat de exagerari. Romania sta mai bine decat Italia, Spania, Irlanda, Portugalia, Grecia si decat multe alte tari, din punct de vedere al echilibrelor macroeconomice si nevoii de a imprumuta bani de pe piete externe", a spus Basescu, adaugand ca el "nu are nevoie de mesajul delegatiei FMI pentru a sti situatia tarii" si este de ajuns sa privim la trendul de reducere a deficitului bugetar, precum si rata somajului, care este sub media UE.

Cu toate acestea, seful statului a precizat ca exista si avertismente de la FMI, ca situatia este in continuare "fragila" si Romania este "in situatia de a merge pe sarma". 

"Am imprumutat bani deja sa tinem deficitul acoperit cu bani imprumutati, putem plati pensii, salarii, dar orice miscare gresita poate fi asemanata cu greseala unuia care merge pe o sarma.

Romania este in aceasta situatie, de a merge pe sarma. Cu atentie, fara populisme, cu pragmatism si responsabilitate", a completat Basescu.

Presedintele a explicat ca un domeniu care merge bine in acest moment este agricultura, Romania avand norocul unei bune productii, dar si a faptului ca subventiile pentru acest sector au venit la timp, atat de la UE cat si de la bugetul de stat. 

In schimb, spune Basescu, o problema cu care se poate confrunta Romania este cea a exporturilor, in conditiile in care si tari care si-au revenit economic, precum Germania, trec printr-o perioada de incetinire.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#traian basescu romania, #basescu , #stiri Traian Basescu