Romania nu poate plati la nesfarsit indeciziile liderilor UE - Traian Basescu

Sambata, 22 Octombrie 2011, ora 19:00
1542 citiri
Romania nu poate plati la nesfarsit indeciziile liderilor UE - Traian Basescu

Romania este afectata de situatia din Grecia si de lipsa unor decizii clare din partea liderilor europeni, iar acest lucru nu mai poate continua, a declarat, sambata, presedintele Traian Basescu.

"Datorita (sic!) situatiei din Grecia toata regiunea este contaminata de neincredere. Liderii din zona euro care intarzie la nesfarsit o decizie in privinta Greciei fac foarte mare rau si celorlalte tari. Romania nu poate plati la nesfarsit lipsa de fermitate in luare deciziilor in zona euro. Pozitia noastra va fi foarte ferma", a spus Traian Basescu inainte sa plece spre Bruxelles, unde urmeaza sa participe la Consiliul European de toamna.

Prioritatea Consiliului de duminica este solutionarea crizei din statul elen, iar presedintele Romaniei sustine ca va cere liderilor UE sa ia o decizie in acest sens.

"Romania a inceput sa plateasca aceasta capitalizare a bancilor din zona euro, lucru care trebuie spus si discutat cinstit la acest Consiliu. Nu se poate impinge la nesfarsit plata facturii unor state cu un nivel ridicat al datoriilor catre state mai sarace (...) Solicitarea noastra va fi ca in procesul de capitalizare a bancilor care activeaza in Romania si in toate tarile non-euro sa fie obligate sa-si mentina nivelul de expunere in aceste tari", a adaugat Basescu.

#Traian Basescu lideri UE, #Basescu Grecia Romania, #Basescu summit UE , #stiri Traian Basescu