Romania participa la Pactul pentru euro

Miercuri, 23 Martie 2011, ora 23:56
1586 citiri
Romania participa la Pactul pentru euro

Executivul a aprobat miercuri participarea Romaniei la Pactul pentru euro care are ca scop promovarea ocuparii fortei de munca, a competitivitatii, consolidarea finantelor publice si cresterea stabilitatii financiare in UE, potrivit Newsin. 

Guvernul a adoptat participarea Romaniei la Pactul pentru euro, care are ca obiectiv promovarea ocuparii fortei de munca, a competitivitatii, consolidarea sustenabilitatii finantelor publice, precum si cresterea stabilitatii financiare in zona euro si in Uniunea Europeana, a declarat, la finalul sedintei Executivului, purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

"In cadrul summit-ului Eurozone din 11 martie, statele membre ale zonei euro au adoptat Pactul pentru euro, care stabileste o coordonare mai stransa a politicilor economice destinate cresterii competitivitatii si convergentei.

Pactul este, practic, un exercitiu de coordonare a politicilor economice a statelor din zona euro, dar Romania este direct interesata, avand in vedere obiectivul sau de aderare la zona euro si la moneda euro", a afirmat Muntean.

Pactul va fi prezentat Consiliului European din 24-25 martie 2011, ocazie cu care statele membre care nu fac parte din zona euro vor preciza daca doresc sa adere.

"In conformitate cu concluziile summit-ului Eurozone din 11 martie, nu se asteapta din partea statelor membre din afara zonei euro prezentarea, in cadrul reuniunii Consiliului European din 24-25 martie 2011, a masurilor concrete pe care acestea le vor avea in vedere, in cadrul Pactului", a mai spus Muntean.

Traian Basescu participa, in perioada 24-25 martie, la reuniunea Consiliului European de primavara de la Bruxelles, a informat Presedintia, care a precizat ca sefii de stat ?i de guvern vor adopta un pachet global de masuri pentru consolidarea guvernarii economice in Uniune ?i a stabilitatii zonei euro.

Printre elementele principale ale pachetului economic se numara adoptarea deciziei privind instituirea mecanismului financiar european de stabilitate ?i initiativa privind instituirea Pactului pentru euro, in vederea cre?terii competitivitatii Uniunii. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
#pactul pentru euro, #ocuparea fortei de munca, #finante publice, #euro, #ue, #zona euro , #stiri Traian Basescu