Romania: primul-ministru la conducerea diplomatiei romanesti

Joi, 22 Martie 2007, ora 01:55
854 citiri

Primul-ministru roman Calin Tariceanu a preluat miercuri responsabilitatile ministrului afacerilor externe, la cateva zile dupa refuzul presedintelui de a aproba numirea senatorului si istoricului Adrian Cioroianu, desemnat de seful guvernului.

"Am decis sa preiau cu titlu interimar responsabilitatile ministrului afacerilor externe pana in momentul in care blocajul va fi solutionat", a declarat Calin Tariceanu la o conferinta de presa. "Trebuie sa avem un ministru al afacerilor externe care sa reprezinte si sa faca promovarea intereselor Romaniei", a insistat el.

Primul-ministru l-a acuzat pe presedintele Traian Basescu de a fi "creat un adevarat blocaj in politica externa a Romaniei" prin refuzul sau de a aproba alegerea lui Cioroianu pentru a ocupa un post vacant dupa demisia lui Razvan Ungureanu la inceputul lui februarie.

Presedintele exprimase "rezervele" sale in legatura cu Cioroianu si a cerut numirea unui politician mai experimentat in domeniul diplomatiei.

Tariceanu il desemnase pe Ungureanu cu doua saptamani dupa plecarea lui Ungureanu, constrans la demisie de seful guvernului, care ii reprosa ca l-a tinut deoparte de informatiile referitoare la detentia a doi muncitori romani, timp de trei luni, intr-o baza americana in Irak.

Sursa: Rador