Salariile sefilor de agentii guvernamentale, "expresia lacomiei si a nesimtirii politicului"

Vineri, 10 Octombrie 2008, ora 12:06
4087 citiri
Salariile sefilor de agentii guvernamentale, "expresia lacomiei si a nesimtirii politicului"

Presedintele Basescu a declarat ca salariile foarte mari ale sefilor de agentii guvernamentale reprezinta "expresia lacomiei si a nesimtirii politicului" si a acuzat executivul ca tolereaza aceasta situatie pentru a satisface clientela politica. "Aceste agentii au devenit mosia financiara a clientilor politici", a afirmat seful statului, precizand ca exista solutii "sa se puna stop acestui dezmat al unor agentii guvernamentale din punct de vedere al salarizarii". Presedintele a dat exemplul ANRE si a aratat ca aceste institutii sunt "asa-zis autofinantate", ele, de fapt, fiind finantate din taxele pe care agentii economici le platesc.


"Acesti furnizori dau taxele la Agentie, ii platesc de fapt pe cei care ar trebui sa-i controleze in favoarea beneficiarilor, isi pun taxele in pretul pe care il plateste fiecare cetatean la factura de electricitate, de gaze, deci tot populatia plateste salariile, iar ei folosesc aceste taxe pentru a face salarii uriase. Este expresia lacomiei si a nesimtirii politicului, pentru ca toate aceste agentii sunt in subordinea guvernului, dar sunt lasate pentru ca toata clientela politicului trebuie sa-si ia bani de acolo", a afirmat Traian Basescu.


Seful statului a dat exemplul sefei de la Fondul Proprietatea, Daniela Lulache, sustinand ca, desi fostii proprietari n-au primit niciun ban, acesta are un "salariu urias".


"Asta este nesimtirea  politica si arata cat de lacoma este clientela politica, lacoma si fara respect, dar cu buna tolerare de catre guvern", a adaugat presedintele. El a propus ca solutie ca taxele percepute de agentiile guvernamentale sa fie facute venit la bugetul de stat, iar personalul acestor institutii sa fie platit pe acelasi sistem ca functionarii publici.


"Aceste agentii guvernamentale percep taxe. Taxele trebuie sa se faca venit in bugetul de stat, iar domnii din agentii sa fie platiti ca functionari publici, cu salariul stabilit de catre guvern la nivelul de competenta. Din cate stiu, un sef de agentie este la nivel de secretar de stat. De ce nu se fac venit la bugetul de stat? Se lasa pe mana acestor clienti pentru a-i  face venituri in buzunarul propriu?", a mai spus Basescu. principalul mesaj este la prudenta si responsabilitate ca sa ne fie bine tuturor si sa fim cat mai putin afectati de criza internationala