The Economist: scandalurile politice nu fac bine imaginii Romaniei

Sambata, 04 Februarie 2006, ora 03:26
808 citiri

"Scandalurile in care politicieni de la cel mai inalt nivel sunt acuzati de coruptie nu fac bine imaginii Romaniei" - afirmatia este sustinuta intr-un intreg articol publicat de revista britanica "The Economist", care scrie: "deasupra Bucurestiului se ridica mirosul marilor pesti fripti"."The Economist" considera ca doua ar fi imaginile simbol ale actualelor schimbari din Romania: ministrul justitiei Monica Macovei - despre care afirma ca le face fata acum marilor granguri si politicieni, obisnuiti mai degraba sa dea ordine ministrilor, decat sa le primeasca de la ei. Cealalta este a presedintelui Traian Basescu, fostul capitan de marina si primar popular al Bucurestiului, dar care - continua "The Economist" - trage acum Romania dupa 16 ani de reforme ratate.

Publicatia aminteste succesele obtinute in protectia copilului, citand indemnul europarlamentarei Emma Nicholson ca si alte tari sa copieze reformele Romaniei. Comisia Europeana va publica in mai un raport despre Romania si Bulgaria, iar un summit comunitar va decide apoi in privinta admiterii lor - scrie "The Economist".

Concluzia articolului este aceea ca: "Romania este mai saraca si mai prost guvernata decat multe alte tari, dar este prea mare pentru a fi ignorata. Ultimii admisi in Uniune au intrat mai mult pe seama eforturilor, decat a rezultatelor si, totusi, putini regreta azi intrarea lor. Pe scurt, multe sunt lucrurile despre Romania care nu plac UE, dar tinand-o afara din Uniune nu inseamna ca i-a ingradit progresele".

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!