Traian Basescu a promulgat bugetul asigurarilor de stat pentru anul 2014

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 07:30
1276 citiri
Traian Basescu a promulgat bugetul asigurarilor de stat pentru anul 2014

Presedintele Traian Basescu a declarat, la Palatul Cotroceni, ca a promulgat bugetul asigurarilor de stat. Seful statului a mai precizat ca a luat nota de declaratia premierului si de informarea pe care i-a facut-o anterior anuntului ca este dispus sa renunte la acciza pe motorina, aratand ca nu este un lucru care sa il satisfaca, dar arata ca se poate "construi un dialog" in continuare.

- Am retrimis la Parlament legea care viza camerele de agricultura si silvicultura. De ce am trimis-o? Pentru ca prin Ordonanta 58/2013 se modifica o lege care gestioneaza infiintarea acestor camere si practic se reface politizarea camerelor agricole.

- Am rugat analizarea posibilitatii ca legea sa fie mentinuta astfel incat agricultorii sa-si desemneze singuri reprezentantii in aceste camere, fara prefecti si alte structuri de control politic.

- Este o incercare de a politiza camerele agricole, lucru care mi se pare nefiresc. Agricultorii trebuie sa respire si ei fara influenta politicului.

- Am promulgat bugetul asigurarilor de stat. Asa cum am anuntat, nu am nimic cu acest buget, e in regula, inca are usoare rezerve, dar poate ca nu e rau. Cei ce propovaduiau imposibilitatea de a plati pensii si ajutoare sociale s-au dovedit a fi doar niste propagandisti.

DESPRE ACCIZA LA BENZINA SI MOTORINA:

- Am luat nota de declaratia primului-ministru, dar si de informarea pe care mi-a facut-o inainte de declaratie ca este dispus sa renunte la acciza pe motorina. Nu e un lucru care sa ma satisfaca, dar arata ca putem construi un dialog in continuare. Astept revenirea premierului si voi fi gata sa continuam acest dialog.

- Inteleg ca s-a dus dl Voinea sa discute la Bruxelles, nu stiu de ce, eu l-am informat si pe comisarul Rehn.

- Romania si-a indeplinit obligatia din tratat si acesta e un motiv pentru care ma opun cresterii accizei. Noi am avut in anexa 7 din Tratatul de aderare un calendar pentru un anumit nivel al accizei. Pentru benzina, obligatia asumata de Romania a fost sa ajunga la 359 euro pe mia de litri pentru benzina fara plumb.

- Inca de la 1 ianuarie 2013, Romania avea o acciza de 259,59, cu 59 centi peste limita asumata.

- Nu cred in introducerea accizei, e destinata sa creeze resurse electorale, voi continua discutiile cu premierul si ma bucura ca un prim pas s-a facut pentru ca ramanerea pe pozitii nu duce nicaieri.

- S-a deschis un dialog cu premierul, poate vom gasi solutii sa rezolvam lucrurile pentru economia romaneasca.

#acciza carburanti, #buget asigurari de stat, #Basescu acciza motorina , #stiri Traian Basescu