Traian Basescu: Cu salariul de presedinte, banca nu mi-a dat credit pentru a cumpara teren

Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 19:24
2056 citiri
Traian Basescu: Cu salariul de presedinte, banca nu mi-a dat credit pentru a cumpara teren

Presedintele Romaniei a declarat ca fiica lui Ioana, de profesie notar a fost singura din familia Basescu acceptata de banci pentru un credit ipotecar. Seful statului a fost cel care a convins-o sa cumpere cele 290 de hectare de teren din comuna Nana.

"Eu mi-am dorit sa cumparam pamant, bancile nu mi-au acordat mie credit. Creditul a fost garantat cu pamantul. Este credit ipotecar pentru agricultura. Imi doresc sa reusesc sa trec pamantul pe numele meu", a declarat Traian Basescu intr-o conferinta de presa.

Seful statului a precizat ca terenul a fost achizitionat cu un credit de la banca, la dobanda practicata pe piata si ca a garantat chiar cu terenul agricol achizitionat. Ioana Basescu va plati 30.266 de lei (6.800 de euro) rata lunara la banca.

"Un notar tanar ca Ioana cu greu face sumele astea. Am vazut si eu conditiile in care se face creditarea. Cu salariul de presedinte nu am reusit sa obtin un credit la banca", a completat Basescu.

Ioana Basescu, fiica cea mare a sefului statului, a cumparat 290 de hectare de teren agricol in comuna Nana din judetul Calarasi, de la o firma cu actionariat italian. Pentru acest teren, familia Basescu a scos din buzunar 1,36 de milioane de euro, la un pret de 4.700 de euro pe hectar.

Seful statului si-a exprimat in repetate randuri interesul pentru agricultura. Fie ca era vorba de cultivarea de legume pentru consum sau chiar de a deveni proprietarul unei ferme in care o parte sa fie livada de fructe.

"Mi-ar placea sa am o ferma, asa, de 200-250 de hectare, pe care, pe vreo 50 de hectare, sa fac livada cu piersici, ciresi, meri", a afirmat presedintele la emisiunea "Dupa 20 de ani" la Pro TV.

Intr-un interviu pentru Business24 deputatul PDL, si Elena Udrea a vorbit despre planurile ei de afaceri in agricultura. Fostul ministru al Turismului are planuri mari in acest domeniu: vrea sa ajunga la 1.000 de hectare de livezi. A facut deja demersurile pentru a cumpara 500 de hectare de teren in judetele Calarasi, Teleorman si Buzau. Si nu se opreste aici.

Fostul ministru al Turismului vrea sa ajunga la 1.000 de hectare de teren agricol pe care sa cultive meri, peri, dar si cereale. In plus, vrea sa acceseze fonduri europene pentru construirea unor depozite pentru fructe si chiar pentru o fabrica de conserve.

#Basescu terenuri agricultura, #Basescu ferma, #Basescu agricultura , #stiri Traian Basescu