Traian Basescu: liberalizarea preturilor la gaze pentru populatie, in 2015

Sambata, 07 Mai 2011, ora 22:05
1279 citiri
Traian Basescu: liberalizarea preturilor la gaze pentru populatie, in 2015

Presedintele Traian Basescu a declarat sambata ca, din punctul sau de vedere, trebuie avut in vedere un calendar accelerat pentru liberalizarea preturilor la gaze si energie pentru economie, insa pentru populatie acest calendar trebuie "impins" catre 2015, odata cu intrarea in zona euro, potrivit Newsin.

"Daca pentru economie trebuie avut in vedere un calendar accelerat, pentru populatie nu este posibila aplicarea unui astfel de calendar si obiectivul de liberalizare completa a preturilor trebuie impins pentru undeva catre 2015, odata cu intrarea in zona euro", a spus Basescu, subliniind ca acesta este punctul sau personal de vedere.

Presedintele a explicat ca economia "trebuie sa stea in competitie", insa populatia nu poate face acest lucru din cauza salariilor mult mai mici fata de cele din tarile zonei euro, acesta fiind motivul pentru care liberalizarea preturilor trebuie intarziata.

"Punctul de vedere exprimat si la sosirea delegatiei (FMI - n.r.) si astazi a fost ca trebuie sa privim liberalizarea pe doua paliere.

Unul pentru economie, iar altul pentru populatie, palierul trebuind impins catre 2015 pentru liberalizare. Si la energie electrica, si la gaze", a subliniat Traian Basescu, care a adaugat ca aceasta nu este o viziune "populista", ci reala, bazata pe cifre. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#traian basescu, #liberalizarea preturilor la gaze, #energie , #stiri Traian Basescu