Traian Basescu se plange ca nu poate folosi trenul prezidential

Joi, 16 Mai 2013, ora 08:12
2067 citiri
Traian Basescu se plange ca nu poate folosi trenul prezidential

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca a incercat sa scoata si trenul prezidential pentru efectuarea unor deplasari, insa i s-a cerut de catre Guvern ca Presedintia sa plateasca si costurile anuale de mentenanta, la fel ca in cazul aeronavei TAROM.

"Am incercat sa scot trenul prezidential. Stiti ca exista si un tren prezidential. Si, ca si atunci cand a fost vorba de avion, ni s-a spus, da, dar intretinerea trenului, pe tot anul, costa atat, deci, Presedintia ar trebui sa plateasca si mentenanta trenului, tot anul. Deci, cand Presedintia cere un avion, afla ca trebuie sa plateasca toate costurile de intretinere pentru un an intreg; cand cere un tren, afla ca trebuie sa plateasca toate costurile de intretinere pentru un an intreg. (...) Presedintiei i se cere sa plateasca si mentenanta pe tot anul, la orice mijloc de transport cere", a afirmat Basescu.

El a adaugat ca, spre deosebire, oricare cetatean roman doritor sa inchirieze un avion charter pentru un zbor plateste numai costurile pentru efectuarea acelei curse, nu si mentenanta aeronavei pe tot anul.

Presedintele a fost intrebat de jurnalisti daca va mai face deplasari externe cu curse de linie, el raspunzand ca ii este foarte greu deoarece este lipsit de echipamentele de comunicatii speciale necesare unui sef de stat, dar si de posibilitatea de a putea pleca la momentul necesar.

Totodata, intrebat ce va face in aceste conditii cand va avea de facut deplasari externe, presedintele a raspuns: "Deocamdata stau la Bucuresti".

"E o situatie, care, trebuie sa recunoastem, frizeaza ridicolul, dar asta este Romania si Guvernul ei", a mai spus Basescu.

Seful statului a anuntat miercuri seara si ca pentru Consiliul European din 22 mai, de la Bruxelles, a acceptat sa il mandateze pe premierul Victor Ponta sa reprezinte Romania.

Presedintele a mers in ultimele sale doua deplasari externe efectuate la Bruxelles si Roma cu zboruri de linie, in conditiile in care a refuzat sa mai efectueze zboruri cu aeronava Tarom Airbus A-310, dupa ce ministrul Transporturilor Relu Fenechiu a vehiculat in presa informatii potrivit carora intretinerea acesteia ar costa prea mult.

Tarom ceruse clarificarea situatiei contractului cu Administratia Prezidentiala pentru aeronava respectiva, in contextul in care s-a elaborat un nou plan de management al companiei conform caruia eliminarea pierderilor si a cheltuielilor inutile este prioritara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Traian Basescu tren prezidential, #Traian Basescu avion prezidential, #Traian Basescu deplasari , #stiri Traian Basescu