Ucraina este interesata sa participe la constructia gazoductului 'Nabucco'

Joi, 18 Ianuarie 2007, ora 08:05
898 citiri

Premierul Viktor Ianukovici a declarat la conferinta de presa comuna sustinuta azi la Ankara cu premierul turc, Recep Erdogan, ca Ucraina este interesata sa participe la realizarea proiectului multinational privind constructia gazoductului "Nabucco".

"Ucraina este dispusa sa participe la constructia gazoductelor si oleoductelor alaturi de tarile care castiga licitatatiile. Nu trebuie de neglijat faptul ca Ucraina dispune de tehnologii si de personal calificat pentru realizarea obiectivelor de acest gen. Drept dovada, noi avem companii de constructii foarte puternice, care realizeaza obiective importante in intreaga lume, astfel ca putem participa cu placere la constructia conductei Nabucco. Important este ca acest gazoduct sa devina cel mai mare si mai modern intre suratele sale" - a declarat Ianukovici.

Dupa cum se cunoaste, presedintele Viktor Iuscenko a declarat in timpul vizitei de luni in Romania ca Ucraina intentioneaza sa prezinte in perioada imediat urmatoare propunerile sale cu privire la realizarea proiectului european "Nabucco", prin care va trece gazul metan de la Marea Caspica spre Europa. Lucrarile la aceasta conducta urmeaza sa fie incheiate in 2011.

"Participarea la realizarea acestui obiectiv ne intereseaza foarte mult" - a declarat Iuscenko in timpul discutiei purtate cu omologul sau Traian Basescu. Proiectul european "Nabucco" este coordonat de firma austriaca OMV, cu participarea mai multor tari europene si a Turciei. Acesta va putea transporta 31 miliarde de metri cubi de gaz meta, ceea ce va reprezenta o zecime din nevoile viitoare ale Europei de Vest.

Rador

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...