Vasilescu (PSD): Taxa lui Berceanu nu se justifica

Joi, 08 Iulie 2010, ora 13:44
1648 citiri
Vasilescu (PSD): Taxa lui Berceanu nu se justifica

Purtatorul de cuvant al departamentelor PSD, senatorul Lia Olguta Vasilescu, a declarat joi ca noua taxa anuntata de Radu Berceanu pentru autostrazi, "sub pretextul" cerintelor UE, nu se justifica deoarece autostrazile din Romania nu au fost construite din bani europeni, precizeaza NewsIn.

"Sub pretextul ca UE ne da bani, si aici as cita din Radu Berceanu, , iata ca Radu Berceanu vine cu o noua taxa. (...) Pana in anul 2011 nu se vor cheltui bani de la UE pentru a se face 100 de km de autostrada, ca sa justifice o astfel de taxa. Autostrada Bucuresti-Pitesti este construita pe vremea lui Ceausescu. A2 este construita pe vremea guvernarii Nastase, deci iarasi nu este vorba de bani europeni ca sa justifice o taxa ceruta, intre ghilimele, de UE", a spus Vasilescu.

Mai mult, a spus senatorul PSD, aceasta ar fi a patra taxa pentru autostrazi, in conditiile in care exista deja taxa pentru podul de la Fetesti, taxa de drum reflectata in combustibil si rovinieta.

"Ca si Traian Basescu, cel care a ramas in mentalul colectiv cu taxa de drumuri pe care o reflecta in toate gropile, (...) iata ca si domnul Radu Berceanu este in pana de idei si vine sa instituie o noua taxa si cere pentru acelasi serviciu o a patra taxa", a conchis Vasilescu.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, miercuri, la Calafat, ca, incepand din vara anului 2011, soferii vor trebui sa plateasca o taxa pentru a putea circula pe autostrazile din Romania, precizand ca taxele vor fi "modice", de 3 - 4 euro pentru 100 km.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
Google a anunțat recent o actualizare a termenilor de utilizare pentru platforma YouTube, care interzice explicit folosirea aplicațiilor terțe ce facilitează blocarea reclamelor. Această...
#autostrada, #berceanu, #fonduri, #taxa, #ue , #stiri Traian Basescu