Videanu: Guvernul Romaniei ar putea acorda o garantie Ford

Sambata, 04 Aprilie 2009, ora 09:30
1950 citiri
Videanu: Guvernul Romaniei ar putea acorda o garantie Ford

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, vineri, ca Guvernul este foarte aproape de a acorda o garantie companiei Ford Romania, pentru ca aceasta sa demareze investitiile la uzina din Craiova.

"Procedurile sunt avansate. Sunt foarte aproape de a acorda acea garantie pentru Ford. Atat locurile de munca, cit si taxele vor reprezenta o sursa importanta de venit pentru autoritatile din Craiova, Guvernul Romaniei a aprobat un memorandum privind acordarea garantiei Ford.

Sunt procedurile de legatura in vedearea acordarii acestei garantii guvernamentale. Acum depinde de Ford cum se va organiza. Guvernul e pregatit sa acorde aceasta garantie. Pentru Romania aceasta investitie e extrem de importanta", a declarat Adriean Videanu, la Craiova.

Romania va acorda pentru Ford Romania cea mai mare garantie din ultimii 20 de ani, in valoare de 320 milioane de euro, pentru investitiile de la uzina din Craiova.

Presedintele Traian Basescu a declarat, in data de 19 martie, ca la sfarsitul lunii aprilie, Banca Europeana de Investitii va aproba un credit de 400 de milioane de euro pentru Ford , iar in a doua parte a anului va fi aprobat un imprumut de 200 de milioane de euro pentru compania Renault.

Basescu a spus ca ambele finantari fac parte din programul de sprijinire a economiilor statelolor UE, avantajul pe care il au cele doua companii este acela de a obtine o creditare ieftina "in raport cu piata si cu posibilitatile pe care firmele le au acum de a obtine de pe piata libera creditari convenabile".

Seful statului a mai spus ca atat la Ford, cat si la Renault, este necesara garantia Guvernului, garantie care trebuie sa acopere 80% din valoarea imprumutului.

Ford a achizitionat fabrica de la Craiova in martie 2008 si prin contractul de privatizare s-a angajat sa investeasca in Romania 675 de milioane de euro pana la sfarsitul anului 2012 si sa creasca numarul locurilor de munca. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
#companie, #creditare, #economie, #imprumut, #investitii, #uzina , #stiri Traian Basescu