Voronin cere UE condamnarea publica a lui Traian Basescu

Joi, 07 Iulie 2011, ora 14:09
1505 citiri
Voronin cere UE condamnarea publica a lui Traian Basescu

Presedintele Partidului Comunistilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a cerut UE sa-l condamne public pe Traian Basescu din cauza declaratiilor facute despre trecerea Prutului.

Declaratiile facute de Voronin au avut loc in cadrul unei intalniri cu presedintele UE, Herman Van Rompuy. Voronin s-a declarat nemultumit de afirmatiile presedintelui roman.

"Presedintele unei tari membre a UE a recunoscut ca fiind corecte actiunile unui criminal de razboi si ale unui calau nazist, (maresalul Ion) Antonescu, prin a carui participare nemijlocita au fost exterminati mai mult de 300.000 de oameni", a declarat Voronin, noteaza Cotidianul.

Afirmatiile lui Traian Basescu au fost profund criticate si de catre ministrul rus de Externe care le-a calificat drept " "bravade nerusinate ce justifica agresiunea fascista si profaneaza memoria milioanelor de jertfiti ai nazimului".

In data de 22 iunie, presedintele Traian Basescu a declarat in cadrul unei emisiuni televizate ca se implinesc 70 de ani de la celebra afirmatie "Soldati romani, va ordon treceti Prutul".

Potrivit lui Traian Basescu, si el ar fi procedat la fel daca s-ar fi aflat in acea situatie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vladimir voronin, #traian basescu, #declaratii basescu trecere prut, #ue , #stiri Traian Basescu