Transelectrica imprumuta 125 mil. lei de la Citibank

Joi, 07 Iunie 2012, ora 10:57
1571 citiri
Transelectrica imprumuta 125 mil. lei de la Citibank

Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica" SA a semnat un contract de credit cu filiala locala a grupului Citibank, pentru suma de 125 milioane lei, pentru o perioada de cinci luni de zile, se arata intr-un raport transmis Bursei.

Imprumutul are ca scop acoperirea platii facturilor pentru schema de bonus pentru productia de energie in regim de cogenerare de inalta eficienta, costurile aferente fiind recunoscute de Autoritatea de Reglementare in domeniul Energiei.

Garantarea imprumutului se face prin cesiune de creante, prezente si viitoare, nascute din contracte cadru intre administratorul schemei de sprijin, Transelectrica, si platitorii de contributie pentru cogenerarea de inalta eficienta.

Transelectrica este Operatorul de Transport si de Sistem din Romania care gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta reteaua de transport care cuprinde 78 statii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.000 MVA, si 9.028 km de linii electrice aeriene de 110/220, 400kV si 750 kV, aflate in gestiunea a opt sucursale de transport.

Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Transelectrica imprumut Citibank, #Transelectrica Citibank credit, #credit Citibank , #Investitii