Cine face parte din noul Consiliu de Supraveghere al Transelectrica

Vineri, 31 Mai 2013, ora 11:41
1650 citiri
Cine face parte din noul Consiliu de Supraveghere al Transelectrica
Sursa foto: Cronica Romana

Adunarea Generala a Actionarilor companiei Transelectrica a ales, joi, noul Consiliu de Supraveghere, alcatuit din cinci reprezentanti ai actionarului majoritar si doi reprezentanti ai actionariatului privat.

AGA i-a desemnat in Consiliu, ca reprezentanti ai Statului, prin Ministerul Finantelor Publice, pe Ovidiu Petrisor Artopolescu, Ion Toni Teau, Stefan Doru Bucataru, Dan Sandu si Ciprian Gheorghe Diaconu, iar din partea actionariatului privat pe Radu Bugica si Andrei Pogonaru, informeaza societatea, intr-un comunicat citat de Agerpres.

Transelectrica este Operatorul de Transport si de Sistem din Romania, care gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta reteaua de transport care cuprinde 80 statii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.000 MVA si 9.028 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV si 750 kV, aflate in gestiunea a 8 sucursale de transport.

Transelectrica a intrat in procesul de recrutare si selectie a membrilor Consiliului de Supraveghere conform OUG 109/2011.

Ministerul Finantelor Publice, in calitate de autoritate publica tutelara, a desfasurat si finalizat procesul de recrutare si selectie de administratori, in vederea implementarii prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice. Asistenta pentru acest proces a fost asigurata de asocierea formata din SC Quest Advisors SRL si SC Transearch International SRL.

In urma publicarii anuntului pentru recrutarea si selectia membrilor in Consiliul de Supraveghere au fost inregistrate un numar de 63 de aplicatii, din care a fost stabilita o lista scurta de 20 de candidati propusi de catre stat, prin Ministerul Finantelor Publice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#Consiliu Supraveghere Transelectrica, #AGA Transelectrica, #alegeri membri supraveghere Transelectrica , #Management