Ponta: Transelectrica si Transgaz sunt conduse fara influenta politica

Luni, 17 Februarie 2014, ora 16:13
3147 citiri
Ponta: Transelectrica si Transgaz sunt conduse fara influenta politica

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca Transelectrica si Transgaz, care au fost trecute de la Ministerul Finantelor la Secretariatul General al Guvernului (SGG), sunt conduse fara niciun fel de influenta politica, aceasta fiind o abordare care reflecta "perioada pedelista".

"Abordarea unora din media ca Transelectrica si Transgaz trebuie sa fie ale unui partid reflecta perioada pedelista in care totul era al partidului. Nu, Transelectrica si Transgaz, ca si Romgaz, ca si Hidroelectrica, din momentul in care au fost listate la bursa, din acel moment se conduc fara niciun fel de influenta politica", a declarat Ponta la Palatul Parlamentului.

El a precizat ca fostul ministru de Finante Daniel Chitoiu, ca de altfel toate ministerele implicate, a fost de acord cu transferul celor doua companii la SGG.

"Transelectrica, Transgaz nu sunt nici ale PNL, nici ale PSD, nu sunt ale niciunui partid. (...) Sunt doua companii listate la bursa, sunt doua companii cu investitori privati, sunt doua companii cu management privat si sunt doua companii strategice pentru proiectele fundamentale de interconectare a Romaniei in primul rand cu Republica Moldova, dar si cu Turcia si cu alte tari", a conchis premierul.

Guvernul a adoptat pe 12 februarie o ordonanta de urgenta privind exercitarea drepturilor si indeplinirea obligatiilor ce decurg din calitatea de actionar al statului la Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice 'Transelectrica' S.A. si la Societatea Nationala de Transport Gaze Naturale 'Transgaz' S.A. Medias si pentru modificarea unor acte normative.

"Guvernul a decis ca, la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta, exercitarea drepturilor si indeplinirea obligatiilor ce decurg din calitatea de actionar a statului la Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice 'Transelectrica' S.A se realizeaza de catre Guvernul Romaniei prin Secretariatul General al Guvernului, cu consultarea Cancelariei Primului-ministru", se preciza intr-un comunicat al Guvernului.

Scopul acestei masuri este, potrivit sursei citate, de "a putea desfasura marile proiecte de interconectare cu Republica Moldova si cu Turcia, in scopul dezvoltarii infrastructurii energetice".

#ponta transelectrica, #transelectrica Transgaz, #conducere companii , #Management