Stefan Gheorghe, numit director la Transelectrica. Profitul companiei a scazut de 4 ori

Vineri, 15 Februarie 2013, ora 08:55
2652 citiri
Stefan Gheorghe, numit director la Transelectrica. Profitul companiei a scazut de 4 ori

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica l-a revocat joi pe Andrei-Gabriel Benghea-Malaies din functia de director general executiv al companiei, in locul acestuia fiind numit Stefan Gheorghe, conform unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

Stefan Gheorghe va ocupa acest post pana la ocuparea functiei de conducere in conditiile prevazute de OUG nr. 109/2011, privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice.

Transelectrica este operatorul de transport si de sistem din Romania care gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta reteaua de transport.

Actionarii Transelectrica sunt Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri - 58,6882% din actiuni, Fondul Proprietatea - 13,4990% si alti actionari - 27,8127%28.

Transelectrica a incheiat anul 2012 cu un profit inainte de impozitare de 42,534 milioane lei, de 3,5 ori mai mic fata de cel din 2011, conform informatiilor financiare preliminare remise vineri Bursei de Valori Bucuresti.

Rezultatul exercitiului financiar 2012, dupa impozitul pe profit, este de 27,034 milioane lei, fata de 113,899 milioane lei in 2011.

Veniturile obtinute din serviciile de baza furnizate de companie (activitatile care permit profit: serviciile de transport si serviciile de sistem tehnologice) au inregistrat o diminuare de numai 2,7% fata de anul anterior, in timp ce veniturile obtinute din celelalte activitati, (servicii de sistem tehnologice, administrare piata si piata de echilibrare) au inregistrat o diminuare accentuata, de peste 20%.

Veniturile totale s-au ridicat la 3,131 miliarde lei, din care veniturile din serviciul de transport au reprezentat 1,11 miliarde lei, cele din servicii de sistem - 784,145 milioane lei, iar veniturile din piata de echilibrare - 1,189 miliarde lei.

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#director general Transelectrica, #Stefan Gheorghe Transelectrica , #Management